Who am I to disagree?
Travel the world and the seven seas
Everybody's looking for something
Who am I to disagree?
Travel the world and the seven seas
Everybody's looking for something
Ronsons Zigzag pisze:Ja pierdole jakie ćpuny :D hehe. Jak juz ćpać to mefedron, mdma, grzyby i kwasy a nie takie dziadostwa :D ew. browarki z kolegami, ale cpanie po to żeby ćpać jest chujjowe
warmshade pisze: czasem u mnie pojawiaja sie bole plecow a czasem nie nie wiem od czego to zalezy dzieje sie tak od wielu lat mojej znajomosci z ta tabletka i nie mam pojecia czemu raz wystepuje a raz nie - ma ktos tak jeszcze ... ? (paracetamol wystarcza do wylaczenia tego bolu)
brałem ten lek na różne sposoby. w miksach z alko i opiatami bywa niebezpiecznie; czasami bardzo. świetnie sprawdza się z jaraniem - powiedziałbym że jest lekko psychodelicznie;) ogólnie baklo luzuje troszkę jak benzo+alko ale jeszcze łatwiej z nim przesadzić. przy przedawkowaniu pojawiają się silne paraliże, spastykowanie, depresja oddechowa(!), dysforia i psychozy (o ile zachowujemy jeszcze świadomość;)
branie wysokich dawek jest niebezpieczne. zwłaszcza nagłe wskakiwanie. na wysokie dawki (powyżej 50mg) najlepiej wchodzić stopniowo bo na każdego działa to inaczej. zdecydowanie zaczynać od małych dawek - nie bez powodu dziesiątki są podzielne a 25ki już nie.
ogólnie to nie warto tego ćpać i mieszać z innymi rzeczami, bo łatwo sobie zrobić kuku. ten lek dobrze sprawdza się jako lek właśnie (w dawkach terapeutycznych brany w ciągach) - rozluźnia, ułatwia zasypianie i poprawia/stabilizuje nastrój. uzależnia. efekty odstawienia po długim ciągu nieco podobne jak przy odstawianiu benzo, ale znacznie łatwiej to ogarnąć, bo trwają dość krótko - przynajmniej u mnie po 3ech dniach wszystko powoli wraca do normy. przy benzo nieprzyjmna pizda na 3ci dzień dopiero się rozkręca
ps.@ronson - znasz ciekawe zabawki. baw się nimi ostrożnie, bo przyjdzie czas, że bez takiego "dziadostwa" nie wyjdziesz z domu. peace
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.