PiotrekMalbork pisze:TEZ TAK NA POCZĄTKU MYŚLAŁEM ALE TO WRACA !!! WIEC POWODZENIA W PICIU RUMIANKU A MAGNEZ I INNE PIERDOŁY TO SZKODA KASY MI NIE POMOGŁO DOPIERO WIZYTA U PSYCHIATRY I TERAZ JEST O WIELE LEPIEJ NORMALNIE MOGE ZYC TYLKO ZE Z TABLETKAMI I ZERO IMPREZ :(:(:(
A z jakimi tabletkami ? Mi się kiedyś takie psychozy pojawiły jak kilka dni po skonsumowaniu grama 4-FMP zapaliłem jakiegoś dopalacza. Męczyło mnie jakiś miesiąc dwa, jeśli chodzi o nawroty psychoz i kiepską kondycję mentalną. Od tamtej pory nie zapaliłem nawet razu dopalaczy.
Podstawa: magnez + wit b6 (sprzedawane często łączone) + aspargin.
U lekarza rodzinnego do przepisania Bellergot
Zero ćpania, zero oglądania schizujących filmów (a już za chuja Incepcji - mi przy tym odjebalo :D), a czasami przy stanie nadpobudliwości - melisa. Nieco inne wyjście - warto mieć przy sobie trochę alkoholu, ma magiczne właściwości jeśli chodzi o schizy, bo momentalnie uspokaja i wszystko mija.
Chodzić wcześnie spać, a w zasadzie noc traktować jako czas na spanie - przemęczony mózg podsyła często tak chore myśli, jak podczas tworzenia snu.
Nie pić kawy.
Nie nakręcać się myślami, a jak będziecie mieć egzystencjalne rozmyślania, pić melise i możliwie iść spać ;)
Stan schizów mija bardzo szybko, że w przeciągu parunastu tygodni zdążycie już w ogóle zapomnieć (fizycznie) że mieliście jakieś jazdy, ale nie trzeba zapominać o braniu magnezu.
Na 100% to nie jest schizofrenia, a jedynie traumatyczne przeżycia po badtripie - tak niektórzy po prostu mają. Jednym pomaga przeczytanie postów h5n1 na forum, a innym rozmowa z psychologiem ;) do wyboru.
Jeszcze jedno lekarstwo, jeśli nawroty schizów zbliżone są powiedzmy do budzenia się z koszmaru, ale na jawie (stan zawiechy, z której odrywasz się z lękiem i głębokim wdechem). Często poprzedza to narastające uczucie lęku i dreszcze z tyłu głowy, kłucie w sercu czy uczucie ciepła na podstawie głowy. W tym momencie trzeba zacząć rozglądać się na boki, albo zwyczajnie zamknąć oczy i zrobić głęboki wdech - rzeczywistość wraca po paru seundach. Ja w pogotowiu mam jeszcze 2 puszki piwa na uspokojenie, ale wiem że nie musze z nich korzystać hehe.
Powoli zacznijcie sobie to układać w głowie (ale bez wspominania przykrych przeżyć, bo to naprawde chujowa sprawa), że to zwyczajny uraz psychiczny (nie jestem lekarzem, ale nazwałbym to nerwicą pourazową) powstały w następstwie szoku towarzyszącego np. badtripowi, który najważniejsze -z czasem całkowicie mija.
Bez pomocy psychologa udalo mi sie wyjsc z takich schizów, o których nie będę wam w teraz pisać, żeby zepsuc nikomu psychicznego samopoczucia ;) Doszedłem do takiego psychicznego luzu, że potrafiłem czytać do łóżka (jak to się mówi, "na sen"?) z laptopa badtripy ludzi i przypominać sobie moje traumatyczne przezycia uprawiając psychiczny sadomasochizm i czując jedynie delikatny stresik, który raczej nie pojawia się przy nerwicy - po czym spokojnie iść spać. Mogłem siedzieć do 3 w nocy i o 7 rano wstać zjebany, normalnie funkcjonując bez chorych myśli. Ale. Tak o tym zapomniałem (czego wam życzę), że ostatnio postanowiłem sobie spać parę godzin dziennie i pracować nieco więcej, bo powiedzmy 12h dziennie. Doszła do tego kawa (którą, jak pisałem w ogóle odradzam), a po 2 dniach psychicznej katorgi poszedłem do kina na słynną "Incepcję". Tak się w film wkręciłem (nie będę mówić nawet w jakim momencie ;) ), że w połowie seansu wyszedłem z przejebaną schizą w głowie. Podejrzewam, że gdybym o tym powiedział komuś innemu niż mojej lasce, która ze mną była - skończyłbym ten wieczor w pokoju bez klamek. Pamiętając jednak własne rady z tego forum poszedłem po rozum do głowy, a mówiąc dokładniej - po piwo do pubu. Pomijając to, że uznałem, że tym razem kupie sobie coś mocniejszego żeby uspokoić chore myśli, to nie umiałem sobie przypomnieć, jak mówi się "wódka", a słowo "whisky" nie przeszło mi przez gardło. Wziąłem 2 piwa, podejrzewam że minę i zachowanie miałem jak zgwałcona nastolatka, wypiłem na szybkiego i voila - myśli się uspokoiły. Parę głębokich wdechów, prośba do laski żeby nic nie mówiła (po takim rozpierdolu w głowie słuchaj o jej interpretacji filmu Cube, jako czyśccu dla ludzi? jeśli wiecie o co chodzi z rozmyślaniami egzystencjalnymi przy atakach lęku) i powrót do domu. Wszystko skończyło się tym, że pogadałem ze znajomym, który (nigdy nie mając badtripa ani nie przesadzając z paleniem) ma podobne rozmyślania kiedy ja przy powrocie nerwicy [introwertyzm] i uświadomiłem sobie, że jednak jestem normalny. Zaszedłem do lekarza rodzinnego, wziąłem 2x opakowania Bellergot na receptę (biorę najmniejszą dawkę z ulotki), posłuchałem żeby nie wkręcać sobie żadnych neurologicznych chorób i schizofrenii - i oto jestem. Śpię bez problemu, znów zero powrotu chorych myśli, nawet wczoraj (przypominam - parę dni po schizach) przetestowałem się jak zniosę chodzenie cały dzień niewyspanym i pójście ok. 2 w nocy spać - rewelacyjnie. Jeśli moje rady nie pomogą, choć wątpie (nie żebym się w jakiś sposób wywyższał), zostaje tylko psycholog. Dodając coś do rad z poprzedniego posta, polecam przemeblowanie pokoju, a najlepiej wykorzystać okres wakacyjny i spróbować oderwać się od rzeczywistości na jakiś czas, jakiś urlop, wyjazd do rodziny, cokolwiek, żeby nie myśleć o sobie i od czegoś zacząć "zmiany". Nie przesadzać z alkoholem, bo naprawdę można się wpierdolić w kolejną bajkę. U mnie standardowe wyposażenie w lodówce to zapobiegawczo 2x 9% piwa, których jak pisałem nie ruszam, bo już bilans z psychoaktywnymi substancjami jak widać jest chujowy - chęć chwili chilloutu za tygodnie rozpierdolu głowy, dlatego na zawsze im podziękowałem zostawiając sobie stary, sprawdzony od lat alkohol.
WYŁĄCZ PROSZĘ CAPSLOCK, ALBO TWOJE KOLEJNE POSTY NIE BĘDĄ AKCEPTOWANE
PiotrekMalbork pisze:A OD JAKIEGO CZASU TO MASZ ??
WYŁĄCZ PROSZĘ CAPSLOCK, ALBO TWOJE KOLEJNE POSTY NIE BĘDĄ AKCEPTOWANE
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cbd_0.jpg)
Legalne, ale traktowane jak podejrzane. Nowy biznes tonie w absurdach przepisów i kontroli
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cannaheart.jpg)
Marihuana zwiększa ryzyko rozwoju chorób serca
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut.jpg)
Biały popiół vs. czarny popiół: Prawda o wskaźnikach jakości konopi
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/cc22dd5c-fa77-42fe-ac89-129b384de5c9.jpg)
Setki kilogramów narkotyków w gaśnicach i kołach zapasowych. Osiem osób przed sądem
Prokurator Prokuratury Regionalnej w Gdańsku skierował do Sądu Okręgowego w Gdańsku akt oskarżenia przeciwko ośmiorgu osobom, oskarżonym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem marihuaną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Aktem oskarżenia objęto siedmiu mężczyzn i jedną kobietę.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/wkbezdech.png)
Medyczna marihuana kontra bezdech senny
Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/mjheart2.jpg)
Jak marihuana niszczy serce
Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.