Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Zablokowany
  • 3 / / 0
Więc było to tak, zrobiłem sobie metkata z przepisu podanego właśnie na tymże forum ale zaliczyłem pewnego error'a .
Kocur wyszedł mi koloru żółtego i nie zadziałał tak jak powinien, a konkretnie LATAŁŁŁŁEMM od godziny 21 do 4, nie było tej przyjemnej euforii ani chęci na rozmowę, byłem nasterowany jak sam sku*wysyn :P znajomi mówili mi ze wyglądam i zachowuje się jakbym wciągnął 50 cm kreche władka :-D :wall: :-/ czy mogło mi wyjść coś innego niż metkat ?? do reakcji użyłem :
- Sudafedu
- KMnO4
- Octu
- H2O

nie jestem specjalnie smutny z tego powodu (można powiedzieć że mi się podobało) ale chciałbym wiedzieć co to było :P
  • 27 / 1 / 0
Zadziałał, bo gdybyś zepsuł przepis to albo by nie zadziałał, albo by zadziałał gorzej jak zadziałał czaisz ? %-D Na każdego dana używka, może zadziałać różnie :finger:
  • 3 / / 0
rozumiem :-D to chyba mi jakiś konkret wyszedł ;-) i dziękuję za odpowiedź :cool: :-)
  • 2775 / 40 / 0
Jakbys zjebal synteze mogłoby pozostać dużo nieprzereagowanej p-efki. metkat mógł się też rozłożyć na skutek zbyt długiego przechowywania w niewłaściwych warunkach. Przedstawiane objawy to czyste pobudzenie obwodowe, moim zdaniem przyczyna jedna z powyższych
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 757 / 31 / 0
Na taki temat to chyba zły dział, nie?
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Lek na bazie LSD firmy Definium zmniejszył objawy lęku. Trzeci pozytywny wynik fazy III

Definium Therapeutics poinformowało o pozytywnych wynikach badania fazy III Panorama, w którym oceniano DT120 ODT – farmaceutyczną formulację lizergidu (LSD) – u dorosłych z uogólnionym zaburzeniem lękowym (GAD). Pojedyncza dawka 100 µg istotnie zmniejszała nasilenie objawów w porównaniu z placebo, a efekt utrzymywał się przez 12 tygodni. To trzecie pozytywne badanie fazy III programu DT120 ODT, po wcześniejszych wynikach w GAD i dużej depresji.

Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat

Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.

Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces

Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.