Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 708 / 25 / 0
Ja robie tak duzy jogurt naturalny do tego musli małe(takie jednorazowe za 1,20) 4 lyżki kakao i do mikrofali na 1/3 mocy na minute.Tylko ceżko dostać dobre kakao nawet w marketach jest tylko jedne
  • 151 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Toudy »
Ostatnio w SS pojawiły się ciekawe pozycje:
Cacao Crillo:
http://shamanshop.pl/sklep/product_info ... cts_id=369
Nie próbowałem-i tu moje pytanie czy ktoś może napisać wrażenia?

i Montezuma
http://shamanshop.pl/sklep/product_info ... ts_id=374
Próbowałem-ciekawe połączenie aromatycznego kakaa, ziół i chilli :-D Bardzo dobre w działaniu i smaku.
Trochę drogie ale po rozmowie dowiedziałem się ze sprowadzili mała ilość i cena powinna znacznie spaść przy nowej dostawie.
Uwaga! Użytkownik Toudy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 734 / 3 / 0
to juz cala zagadka mojego swietnego humoru rozwiklana, caly dzien zlopalam kakao, bo znalazlam takie prawdziwe w szafce, a pozniej to juz mialam taki bombowy humor, ze siedzialam i klaslalam w rece i cieszylam sie nad wszystkim. dzis tez je chlepce co chwile i tak z ciekawosci jakos wpisalam, hehe, to kij z kawa. rzucilam fajki, a instynktowanie siegnelam po kakao, zamienil stryjek siekierke na kijek
  • 3959 / 149 / 0
Nieprzeczytany post autor: eso »
no humorek poprawia kakao lepiej niz kawa jak dla mnie. :-D
Pawel_31 pisze:
Ja robie tak duzy jogurt naturalny do tego musli małe(takie jednorazowe za 1,20) 4 lyżki kakao i do mikrofali na 1/3 mocy na minute.Tylko ceżko dostać dobre kakao nawet w marketach jest tylko jedne
niewiem jak w innych miastach ale w łodzi w carrefourze na stoisku z eko zywnoscia jest kakao ekologiczne nieodtluszczone, polecam. :-D

co do jogurtu to ja ostatnio preferuje taki mix: duzy jogurt naturalny, 3 lyzki kakao i sporo miodu. :heart:
niedojebanie genetyczne
  • 648 / 1 / 0
fever ray pisze:
to juz cala zagadka mojego swietnego humoru rozwiklana, caly dzien zlopalam kakao, bo znalazlam takie prawdziwe w szafce, a pozniej to juz mialam taki bombowy humor, ze siedzialam i klaslalam w rece i cieszylam sie nad wszystkim. dzis tez je chlepce co chwile i tak z ciekawosci jakos wpisalam, hehe, to kij z kawa. rzucilam fajki, a instynktowanie siegnelam po kakao, zamienil stryjek siekierke na kijek
Pierwsze 3 dni są cudowne. Potem tolerancja rośnie. :'( Masakra jakaś. Nie da się ćpać kakao więcej niż kilka dni. :-|
Matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności.

https://soundcloud.com/second_hand123 - Moja własna Twórczość muzyczna.
  • 3251 / 358 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
,
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 422 / 5 / 0
Kurde, już nie wiem, czy uzależniłem się od samego kakao, czy od fazy po kakao %-D

Ja robię tak - wsypuję 6 łyżeczek (średnio czubatych) kakao do kubka 0,5l, zalewam je wrzątkiem do połowy objętości kubka, mieszam dokładnie żeby nie było żadnych grudek, a potem zalewam resztę mlekiem. Mieszam i smaczny, miły wieczorek gwarantowany. I niech nikt nie mówi, że kakao nie działa, zresztą już w podstawówce odkryłem że ma ono takowe właściwości (wiem, wiem, od dzieciństwa byłem odkrywcą). Najłatwiej jest zauważyć jego działanie w ten sposób - że przed wypiciem masz gówniany humor, a po wypiciu i załadowaniu (do pół godziny) masz dobry humorek, jest wesoło i kolorowo, lekkie rozleniwienie. To na początku, a gdy te efekty już miną, zaczyna się fajne pobudzenie, więc w nocy ciężko zasnąć.

Ahh, chyba dzisiaj też wypiję, chodź tolerancja trochę wzrosła ... A miało być raz na tydzień ... Ale tak to jest, gdy człowiek stara się odrzucić mocniejsze środki :D

Smacznego :cool:
  • 48 / 2 / 0
niebo w gębie a potem ogień z dupy.. ciężko jest się wysrać po takim kakałku z 6 łyżek :-D
Don't you wanna go, on my U.F.O? Don't you wanna go, on my U.F.O? I went to the north pole, I went to the south pole, I stepped in a dark hole, I stepped in a hollow hole, They took me to an another world, a sub terrainian world, its called Agharta
  • 422 / 5 / 0
jadowita jajecznica pisze:
niebo w gębie a potem ogień z dupy.. ciężko jest się wysrać po takim kakałku z 6 łyżek :-D
Łyżek, czy łyżeczek ? %-D Ja robię na łyżeczki, ale i po tym po dłuższym czasie gorzej idzie sranie :D
  • 126 / 2 / 0
Kakao raczej nie ma mocnych środków psychoaktywnych :-D Ale jest dobre na zimne dni i głód :P
Ja polecam decomorreno: 3-4 łyżeczki i cukier
Najbardziej wkurwia przypalające się mleko :wall:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
„Narkowaluta” w Warszawie. Za podwózkę zapłacili bezdomnemu... marihuaną

To historia, w której dramat życiowy przeplata się z dość absurdalnym paragrafem. Policjanci z warszawskiego Żoliborza, kontrolując zaparkowaną Kię, nie spodziewali się, że trafią na „mobilne mieszkanie” z bardzo nietypowym systemem rozliczeń za usługi transportowe.

Palenie marihuany a zdrowie emocjonalne. Nowe badania dają do myślenia

W przypadku nastolatków palenie marihuany może mieć wpływ na zdrowie emocjonalne i wyniki w nauce – ostrzegają naukowcy na łamach pisma "Pediatrics".

Młodzi dorośli piją więcej alkoholu, gdy łączą go z marihuaną

Nowe badania wskazują, że wśród młodych osób dorosłych sięgających zarówno po alkohol, jak i marihuanę, dni, w których używają obu substancji, wiążą się z wypiciem większej ilości drinków. To właśnie ta zwiększona ilość alkoholu jest kluczowym mechanizmem prowadzącym do bardziej negatywnych konsekwencji.