Dyskusja na temat rodziny roślin (Solanaceae) z rzędu psiankowców.
ODPOWIEDZ
  • 145 / / 0
ja mam dostęp do apteczczki z bellapan-em
Rp, Bellapan, tabl. 1 tabl. zawiera 0,25 mg alkaloidów pokrzyku w przeliczeniu na siarczan atropiny
  • 425 / 4 / 0
Siemanq, interesuje mnie palenie liści pokrzyku na astme jak to ktos wczesniej pisal:)

Moglibyście dać jakieś wskazówki gdzie można znaleść belladonne? I czy o tej porze roku jest to wogóle możliwe?
  • 145 / / 0
W naszej szerokości geograficznej kwitnie w czerwcu i lipcu.
(wikipedia)

można palić ale jest to niebezpieczne bo można przekroczyć dawkę:}
  • 1387 / 2 / 0
"Przekroczyć dawkę" można w każdy sposób, a palenie jest w sumie najbezpieczniejsze z tego wszystkiego.
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 425 / 4 / 0
Nie zależy mi na jakichkolwiek właściwościach psychoaktywnych;p

Czyli jeden buch z małego liścia zbitego do lufki może mi coś zrobić? Mogę go poczuć?
  • 1387 / 2 / 0
Myślę, że nikt nie używa roślin tropanowych na astmę w dzisiejszych czasach, więc nikt Ci nie odpowie ;) Na skurcze oskrzeli możesz wykorzystać rozkurczajace właściwości konopii :) Bezpieczniej i przyjemniej :D
Ostatnio zmieniony 11 lipca 2010 przez pindyjski, łącznie zmieniany 1 raz.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
  • 425 / 4 / 0
Wiem wiem, ale na baku nie ma zawsze hajsu:)

Jak się uda, że znajdę belladonkę, to spróbuje i napisze co i jak:)

Pozdrawiam i dzięki za info:)
  • 1387 / 2 / 0
Szybciej znajdziesz bieluń, tak mi się wydaje. A z dawkami musisz chyba sam przetestować. Czytałem gdzieś o "papierosach" na astmę, więc trochę tam tego musiało być.

Z tego co pamiętam z wątku o Scopolanie 20mg spalonej skopolaminy wystaczy na "fazę". Znaczy sporo mniej musisz spalić. Poszukaj w necie zawartości alkaloidów w poszczególnych gatunkach i częściach roślin, weź poprawkę na wahającą się ich ilość i próbuj :D
– Jak zdołałaś wrócić?
  • 145 / / 0
...Owoc ma słodki smak i jest najbardziej trującą częścią rośliny...
...Nasiona drobne, nerkowate, brunatne. MTN wynosi od 0,6 do 1,2 g.
...Jest jedną z silniej trujących roślin. Śmiertelne w sktukach dla dorosłego człowieka może być już spożycie jednego liścia [!!!] lub 10-20 owoców rośliny. Dla dzieci dawką śmiertelną może być już 2-5 owoców.

[wikipedia]
  • 1387 / 2 / 0
Primo - spożycie = zjedzenie, a nie spalenie. A to jest różnica. Poczytaj sobie np. o jedzeniu konopii - ile trzeba minimum, jak działa itd...

Secundo :
Efekty mikro – 1/20 do 1/5 liścia [st. 1/10]
Efekty słabe – ½ do 1,5 liścia [st. 1]
Efekty średnie - 2 do 4 liście [st. 3]
Efekty mocne - 4 do 8 liści [st. 6]
Efekty zbyt mocne – powyżej 8 [st.10]
Minimalna dawka śmiertelna – dla zdrowego człowieka o masie 60kg około 10-15 liści bez pomocy medycznej.
[hyperreal.info, FAQ jeden temat wyżej], wydaje mi się, że to troszkę rzetelniejsze info niż wikipedia.
Ostatnio zmieniony 12 lipca 2010 przez pindyjski, łącznie zmieniany 1 raz.
– Jak zdołałaś wrócić?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Ogromne ilości narkotyków przejęte na Śląsku. Za procederem mieli stać obywatele Ukrainy

Na ponad milion złotych oszacowana została czarnorynkowa wartość narkotyków przejętych przez mundurowych ze Śląska. W ich rękach znalazły się ponad 43 kilogramy pseudoefedryny. - Z zabezpieczonej ilości, można było uzyskać ponad 32 tysiące działek dilerskich metamfetaminy - wskazują policjanci. Za nielegalnym procederem stała 51-letnia obywatelka Ukrainy i jej 17-letni syn.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.