Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 509 / 3 / 0
Kvjon pisze:
Świetna odpowiedź!
Ale po pierwsz nie zgadzam się z tym że trzeba reprezentować koniecznie jedna opcje. Lubie zapalić z przyjaciółmi(...)
Czym innym jest tolerowanie towarzystwa drugiej opcji, a czym innym reprezentowanie którejś z nich. Nie można być jednocześnie tępym ziomusiem od zwalistych kawałków disco polo, i trawiastym intelektualistą.
Dziki28 pisze:
wg mnie nie ma sensu palic codziennie gdyż MJ traci swoje magiczne właściwości przy zbyt częstym zażywaniu
E tam, pierdolisz :-D
  • 250 / 1 / 0
Laska W124 pisze:
Kvjon pisze:
Świetna odpowiedź!
Ale po pierwsz nie zgadzam się z tym że trzeba reprezentować koniecznie jedna opcje. Lubie zapalić z przyjaciółmi(...)
Czym innym jest tolerowanie towarzystwa drugiej opcji, a czym innym reprezentowanie którejś z nich. Nie można być jednocześnie tępym ziomusiem od zwalistych kawałków disco polo, i trawiastym intelektualistą.
Dziki28 pisze:
wg mnie nie ma sensu palic codziennie gdyż MJ traci swoje magiczne właściwości przy zbyt częstym zażywaniu
E tam, pierdolisz :-D
No widzisz, dla mnie na przykład bardziej z dresiarstwem i tym wszystkim co opisales laczy sie bardziej palenie bez umiaru. Wiesz w niektorym towarzystwie nawet wkrecanie jest dla mnie wieksza pozywka intelektulna niz w innym rozmowy o zyciu. Ale podkreslam ze z ludzmi dla milego spedzenia czasu pale bardzo sporadycznie. No ale co człowiek to metoda. Po to przeciez ten temat powstal. Musze przyznac ze w ostatnim czasie troche czuje ze trace magii. Chyba potrzebna przerwa troche dluzsza, a wlasnie w wakacje planowalem naduzywac;p Ale zeby bez offtop: Jakie konkretne spostrzezenia wam zostaly? Wiem ze to pewnie troche osobiscie od kazdego jest zalezne ale takie przyklady na "wgląd" jakie wam sie przytrafiły może? :-)
  • 159 / 6 / 0
Ja nie wiem dlaczego ale dzięki ukochanej mj niesamowicie zacząłem doceniac jak wiele rodzice dla mnie zrobili w życiu ...
  • 930 / 29 / 0
Laska - podczas swojego następnego ideowego palenia przemyśl, czy każdy kto lubi się upalić i spędzić czas pod wpływem na zabawie w towarzystwie, bez zagłębiania się w siebie, jest dresiarzem. Rozkmiń też kto to według Ciebie dresiarz, ilu ich na prawdę znasz, ilu z nich słucha disco polo i dlaczego są tacy jacy są.
I rozkmiń to, że Twoje szufladkowanie i stawianie się ponad ludźmi o których nie wiesz nic oprócz pierwszego wrażenia jest mega chujowe.
Powodzenia.
  • 657 / 8 / 0
Dla mnie ganja jest pokarmem. Chlebem powszednim dla ducha. Pozwala dostrzec to 'coś więcej' z każdego dnia. Dla mnie, podsumowując, lepiej jest palić codzień niż raz na tydzień. Oszczędzam sobię tym wiele stresu i nieptrzebnych napadów agresji. Dla kogoś komu 'mikser-malakser' nie jest obcy, codzienność może stać się naprawdę nudna. Dlatego grzansi pomagać mi przetrwać kolejny dzień. Lepsza taka medycyna naturalna niż recepty od psychiatry :nuts:
Wyciągam sedno i "coś więcej" z każdego dnia, każdej godziny, każdej minuty, każdej sekundy. A jeśli chce dojrzeć 'coś naprawdę więcej' to staje na palcach i sięgam po coś z wyższej półeczki :listen:
Uwaga! Użytkownik Akodeen jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 915 / 4 / 0
dla mnie marihuana jest marihuaną. nie doprawiam tego stanu ideologią, nawet jakąś wzniosłą, bo psuje mi to obcowanie z samym stanem. jednak w większości przypadków, dzięki marihuanie i powyższemu nastawieniu jestem lepszy pod każdym względem, we wszystkim.
  • 509 / 3 / 0
No widzisz, Be-es-te-ef, a ja tam bardzo sobie cenię ideologizację wielu spraw, nie wierzcie nauczycielom i wykładowcom którzy trzymają Was z dala od literatury a karzą wierzyć w Erę Informacji i miniaturyzację ! ;>
  • 388 / 3 / 0
Cóż mogę powiedzieć... Chyba tylko tyle że nałogowe, codzienne palenie zabija marihuanowy stan wglądu i kreatywnej obserwacji, pozostawiając zmulenie, senność i ciągły niedosyt :finger: Czas na przerwę :diabolic:
  • 1931 / 318 / 0
marihuana to gówno, na początku było całkiem fajne, ale z czasem stało się zwykłym upierdalaczem. Widocznie przeorałem za dużo materiału. Nie widzę sensu dodawania jakichkolwiek wzniosłych idei nt. jarania, nie jest to żaden mistyczny stan, nic wielkiego :finger: Zapale raz kiedyś, ale żeby to dawało coś więcej to nidy rydy. Nawet na zjeździe wole nie jarać.
  • 146 / 3 / 0
Ja pale rzadko i głównie w towarzystwie, tylko i wyłącznie dla rozrywki, dobry humor, śmiechawa ze wszystkiego i wpierdalanie kilogramów słodyczy - tego oczekuję od mj. Jedyne czego poszukuję to nowych i popierdolonych sposobów palenia, to jest najlepsza podkręta na zjaranie, ostatnio z kumplami paliliśmy z kanapy (średnio idzie) i z dysku twardego. :cheesy:
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne

Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.

Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów

Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.