Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
LSD jest jak miły przerywnik, chwilowe oderwanie od codzienności.
Pod wpływem LSA mógłbym być cały czas.
Przypomniało mi się... mój żołądek woli LSD![]()
Hermann Hesse
LSD ---> skupienie na zewnątrz (cały obszar atakuje masą energii, wchłania się go wręcz całym sobą)
LSA ---> skupienie do wewnątrz (tutaj zaś wszystko wydaje się spokojne, jednak w pełni kompletne)
Muzyki nie da się opisać w słowach, emocji jakie wywołuje, poszczególnych odczuć... Można zrobić to jedynie w sposób abstrakcyjny, który jako tako jest w stanie oddać obraz doświadczeń, w stylu:
"Gdy tego słucham, czuje się jakby grzebano mi kombinerkami w plecach"
Podobnie jest z przeżyciem związanym z LSD czy LSA... Ja stwierdziłem, że LSD jest jakby męskie, LSA zaś bardziej kobiece, być może ktoś złapie o co chodzi. :-)
lost myself in every way
http://www.youtube.com/watch?v=1i-L3YTe ... ture=share
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Więzienie za 0,11% przekroczenia?
Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.