pindyjski pisze:A Ty podążasz?
I takim oto sposobem każdy ma rację i nikt nie ma racji. Nie ma sensu się spierać.
Brałem wiele psychodelików salvie, grzyby,LSD, powoje. Na tripach widziałem już wiele rzeczy ale muszę opisać moją przygodę z benzyną (stare czasy miałem 15-16 lat, mój tak na prawdę pierwszy drag) O tym, że można mięć fazę po benzynie dowiedziałem się od kumpla. Waliliśmy benzynę dość często ale do rzeczy. Pewnego jesiennego wieczoru poszliśmy do garażu kumpla i zaczęliśmy inhalację. Wszystko fajnie jak zawsze dopóki nie przesadziłem z wdychaniem tego gówna. Jestem w innej rzeczywistości widzę różne postacie, których nie można spotkać w naszym świecie próbuje z kimś porozmawiać lecz żadna z tych postaci nie zwraca na mnie uwagi. Świat zaczął wirować, jak bym się gdzieś przeniósł. Zrobiło się naprawdę strasznie, zacząłem widzieć zdarzenie jakie odbyły się przed moim urodzeniem, ktoś próbował mi wyjaśnić po co przyszedłem na świat, lecz ja bardzo się bałem i chciałem już, żeby było normalnie jak zawsze, zapomniałem jak się tam znalazłem. Było coraz gorzej wszystko coraz szybciej zaczęło się kręcić, kolory zaczęły się mieszać ( nigdy później nie mogłem znaleźć wizualizacji, która choć odrobinę przypominała mi tą którą widziałem na tripie). Aż nagle usłyszałem jak by ktoś z góry do mnie krzyczał, lecz ja go wogule nie rozumiałem okazało się, że mój kumpel próbuje się ze mną porozumieć. Nagle wszystko przeszło jestem w garażu czuje straszny ból głowy. Kumpel opowiadał mi później, że co chwile z kimś gadałem i ogólnie dziwnie się zachowywałem.. Teraz sobie właśnie przypominam, że te postacie, które widziałem pyły bardzo podobne do kosmitów tylko mieli oni tak jakby ludzkie cechy (ciężko to nazwać)
Pewnie teraz macie mnie za wariata, zresztą nie obchodzi mnie to. To co przeżyłem było naprawdę straszne ale jednak ciekawe.Po tym zdarzeniu już więcej nie tknąłem benzyny
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku
Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”
Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.