Zaglebial sie ktos w tabelke ze strony wikipedii?
Nie jestm pewien czy mnieszy numer znaczy silniecz czy odwrotnie...
najmocniejsze dzialanie - Clomipramine bo ma 0.26
najslabsze dzialanie - Iprindole bo ma 1,620
I na przyklad w tabelce 5-HT1A -
najmocniejsze dzialanie - Doxepin bo ma 283
najslabsze dzialanie - Trimipramine bo ma 8,000
Brze rozumim?
a tu masz tabele porównawczą z prawie wszystkimi lekami antydepresyjnymi http://en.wikipedia.org/wiki/Antidepressant (gdzies w połowie strony)...
a tu masz tabele porównawczą z prawie wszystkimi lekami antydepresyjnymi http]
Z tej tabeli wynika, że wenlafaksyna nie powinna nazywać się SNRI tylko paroksetyna, czy sertralina a nawet fluoksetyna... <_<
W ogóle wenlafaksyna w porównaniu z pozostałymi to bardzo bardzo słaby inhibitor, nie wiem skąd ta opinia,że to jeden z mocniejszych leków.
again and again
Dzieki za te druga tabele . Wogule to bylem na tej stronie z tabelka tylko ze moja niezdolnosc do skupienia pozwolila mi przeczytac pierwsze kilka linijek i przejrzec tekst moze do polowy :P
again and again
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Wolne Konopie pukają do drzwi Prezydenta. Czy wykaże się większą odwagą niż Donald Tusk?
Walka o depenalizację posiadania marihuany wchodzi na najwyższy szczebel państwowy. Podczas gdy rząd Donalda Tuska konsekwentnie blokuje jakiekolwiek zmiany w polityce narkotykowej, zwracamy się bezpośrednio do Głowy Państwa. Czy prezydent Karol Nawrocki stanie po stronie wolności obywatelskich i zdrowego rozsądku?
Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne
Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.
Marihuana warta ponad milion upchana w Dacii. Szybka akcja CBŚP pod Warszawą
Niepozorna czerwona Dacia, a w niej ponad 20 kg marihuany upchanej w trzy kartonowe pudła! Przesyłki warte ponad milion złotych nadane zostały kurierem z Królestwa Hiszpanii. Przez Polskę przewoził je 51-letni Polak. Został zatrzymany w szybkiej akcji CBŚP w podwarszawskich Jankach.