A) kupic raz nasiona, wyselekcjonowac i jechac z klonow, potem klony z klonow i tak w nieskonczonosc
B) robic własne nasiona co którąś uprawę (nie krzyżować z innymi odmianami). i tak w nieskończoność
i pytanie najwazniejsze: czy mozna tak robic w nieskonczonosc? gdzieś czytalem ze jesli chodzi o takie wytwarzanie nasion to zawęża sie pulę genową i po paru pokoleniach mogą być problemy. na temat klonow nie wiem nic.
chcę tak zrobić żeby, jak już wspomniałem, uniezależnić się od dostaw z zewnątrz. raz, że pieniądze, a dwa to boję się patrząc na to co się dzieje (masa marnej jakości nasion, mutanty), że za ileś lat nie będzie można dostać porządnych konopii (może mam paranoję ?)
Don't nobody know my troubles but God
Zbaczajac troszke z tematu u jednej z roślin (Rosliny matki WW maja ponad 2 miesice trzymane pod jarzeniówkami swiatło 18/8 ) pojawiaja sie białe włoski i tu moje pytanie czym to mogło byc spowodowane u innych takie zjawisko nie wystepuje dodam jeszcze ze rośliny rosna w wełnie mineralne włozonej do doniczki i zasypane keramzytem tem w boxie 28 C
To Twój pierwszy grow? Bo zdaje się nigdy nie widziałeś kwitnącej rośliny - tam gdzie białe włoski, tam będą zawiązki kwiatostanów heh, widocznie reszta nie zabiera się za kwitnięcie...
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA
Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”
Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.
Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy
Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.