-jak moze zadzialac marihuana na czlowieka ktory nie widzi(moze ktos z was palil z kims kto jest niewidomy, moze jest tutaj ktos niewidomy)
-czy marihuana nie narobi wiecej szkody niz dobrego w tak bardzo doroslym wiekiem ciele, gdzie juz nie wszystko dziala oczywiscie tak jak powinno
-czy zly nastroj na codzien nie doprowadzi do bad tripa i jakichs paranoicznych lekow.
marihuana jakiej mialbym uzyc to bylaby sprawdzona odmiana o rozweselajacym dzialaniu. Nie zamulajaca, rozkminowa.
Zaznaczam odrazu ze ten pomysl ma na celu pomoc w cierpieniu, na pewno nie ma sluzyc robieniu sobie zartow czy jakims eksperymenta. Sam nie pale bardzo duzo [2-6x na miesiac] wiec ciezko mi to na prawde dobrze ocenic, zdaje sobie sprawe ze moze to byc idiotyczny, poroniony pomysl, dlatego tez tworze ten temat zeby uniknac jakiejs glupoty w razie czego. Moze ktos juz probowal czegos takiego i wie ze to cos dobrego, moze ktos probowal i moze bez wahania napisac ze nie radzi tego w zadnm wypadku. Moja wiedza nie jest jakos porazajaca wiec nie wszystko moge przewidziec czy nie wszystkiego jestem swiadomy wiec w razie czego prosze o nie besztanie mnie czy traktowanie jak oderwanego od rzeczywistosci nastolatka zachwyconego trawa i majacego ochote nacpac wszystkich.
Z gory dzieki za pomoc, pozdro.
moze ktos z was palil z kims kto jest niewidomy, moze jest tutaj ktos niewidomy
Prowokacja.
Mam znajomego ktory korzysta z komputera, jest program ktory czyta wszystko co wyswietla sie na monitorze a po systemie prusza sie za pomoca skrotow. Jako audiobooki ma nagrane lekcje obslugi komputera. Malo tego, opowiadal mi o znajomych ktorzy sa niewidomi a pokonczyli wyzsze szkoly w kierunkach informatycznych. I chociaz ciezko to sobie wyobrazic [mi samemu bylo ciezko to ogarnac kiedy pomagalem mu przy czyms na kompie] to moj znajomy na prawde korzysta z komputera i internetu mimo tego ze jest niewidomy.
ale na nieświadomce jest to nieuczciwe i złe...
czekam na dalsze opinie.
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA
Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.
Aresztowania za marihuanę w USA – raport FBI zaskakuje liczbami
Mimo postępów w legalizacji, aresztowania za marihuanę w USA nie ustają. Sprawdź, co naprawdę pokazują najnowsze dane FBI.
Badania nad grzybami zaskoczyły naukowców. Odkrycie może pomóc wielu ludziom
Amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania na temat działania psylocybiny, zawartej w niektórych gatunkach grzybów psychoaktywnych. Wnioski opublikowane zostały w "Nature Neuroscience". Jak się okazuje, związek ten może zmniejszać przewlekły ból i związane z nim ryzyko rozwoju depresji. Eksperymenty przeprowadzono na modelach zwierzęcych.