Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 145 / 2 / 0
Witajcie, ostatnio bedac u pra babci poczulem dosyc mocny smutek slyszac jak zle, nudno jest jej lezec w lozku, do tego nie widzac nic. Babcia widziala oczywiscie kiedys, jednak wraz z wiekiem stracila wzrok i sily na pruszanie sie, obecnie jest po 90tce. Siedzialem i sluchalem, w glowie pojawila sie mysl- czy moge zrobic cos aby babci bylo lepiej, zeby chociaz na chwile poczula sie lepiej? No i do glowy wkroczyla marihuana, pomyslalem ze moge przygotowac babci jakies jedzenie z malym dodatkiem suszu. Nastepnie do glowy weszly dalsze pytania, a mianowicie;
-jak moze zadzialac marihuana na czlowieka ktory nie widzi(moze ktos z was palil z kims kto jest niewidomy, moze jest tutaj ktos niewidomy)
-czy marihuana nie narobi wiecej szkody niz dobrego w tak bardzo doroslym wiekiem ciele, gdzie juz nie wszystko dziala oczywiscie tak jak powinno
-czy zly nastroj na codzien nie doprowadzi do bad tripa i jakichs paranoicznych lekow.

marihuana jakiej mialbym uzyc to bylaby sprawdzona odmiana o rozweselajacym dzialaniu. Nie zamulajaca, rozkminowa.

Zaznaczam odrazu ze ten pomysl ma na celu pomoc w cierpieniu, na pewno nie ma sluzyc robieniu sobie zartow czy jakims eksperymenta. Sam nie pale bardzo duzo [2-6x na miesiac] wiec ciezko mi to na prawde dobrze ocenic, zdaje sobie sprawe ze moze to byc idiotyczny, poroniony pomysl, dlatego tez tworze ten temat zeby uniknac jakiejs glupoty w razie czego. Moze ktos juz probowal czegos takiego i wie ze to cos dobrego, moze ktos probowal i moze bez wahania napisac ze nie radzi tego w zadnm wypadku. Moja wiedza nie jest jakos porazajaca wiec nie wszystko moge przewidziec czy nie wszystkiego jestem swiadomy wiec w razie czego prosze o nie besztanie mnie czy traktowanie jak oderwanego od rzeczywistosci nastolatka zachwyconego trawa i majacego ochote nacpac wszystkich.

Z gory dzieki za pomoc, pozdro.
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2010 przez kr0pka, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 3854 / 314 / 0
Nieprzeczytany post autor: Procent »
moze ktos z was palil z kims kto jest niewidomy, moze jest tutaj ktos niewidomy
Tak ja. Mam osobistego pisarza. Skoro nie dostałem jeszcze bana, musi być rzetelny %-D .

Prowokacja.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 145 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: kr0pka »
Zastanow sie nastepnym razem zanim cos napiszesz.

Mam znajomego ktory korzysta z komputera, jest program ktory czyta wszystko co wyswietla sie na monitorze a po systemie prusza sie za pomoca skrotow. Jako audiobooki ma nagrane lekcje obslugi komputera. Malo tego, opowiadal mi o znajomych ktorzy sa niewidomi a pokonczyli wyzsze szkoly w kierunkach informatycznych. I chociaz ciezko to sobie wyobrazic [mi samemu bylo ciezko to ogarnac kiedy pomagalem mu przy czyms na kompie] to moj znajomy na prawde korzysta z komputera i internetu mimo tego ze jest niewidomy.
  • 3854 / 314 / 0
Nieprzeczytany post autor: Procent »
Brak poczucia humoru ? Pokolenie Ł.K, proszę, wyjeba ten temat.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 145 / 2 / 0
Kur@!%. W czym ci ten temat przeszkadza? Co jest zlego w tym ze chce pomoc czlowiekowi? Jesli widzisz w tym jakis konkretny idiotyzm to napisz o co ci chodzi a nie rzucasz jakies glupie hasla, poparte sam nie wiem czym.
  • 2497 / 49 / 0
Jebac trawe, daj babci kwasa!
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 145 / 2 / 0
No i takie rzeczowe rady sie ceni!
  • 16 / / 0
Nieprzeczytany post autor: BenekMJ »
nic się jej zapewne nie stanie tylko się wyluzuje troche i samopoczucie się poprawi tak myśle
  • 447 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: electrofreak »
po tym, jak lekarze faszeruja starszych ludzi rolkami i ssri to może to być lajtowa i dobra opcja
ale na nieświadomce jest to nieuczciwe i złe...
  • 145 / 2 / 0
oczywiscie moge powiedziec ze to co przygotuje do jedzenia to jedzenie ze sklepu zielarskiego ktore poprawia nastroj czy w jakis sposob dziala pozytywnie na organizm zeby babcia nie byla przestraszona efektami.
czekam na dalsze opinie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie

W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).

18-letni diler zakopał narkotyki w lesie. Po zatrzymaniu grzecznie zaprowadził tam policjantów

Za posiadanie i udzielanie narkotyków odpowie 18-latek zatrzymany przez lipskich kryminalnych. Policjanci zabezpieczyli środki odurzające oraz wagi, a część narkotyków podejrzany ukrywał w słoiku zakopanym w ziemi. Młodemu mężczyźnie grozi kara nawet do 10 lat więzienia.