Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
kicha straszna <_< troche mnie to zniechęciło nie wiem czy bede jeszcze coś siał.
Zobacze czy z tegop co jest wysiane wyrośnie cokolwiek-najwyżej za rok zasieje więcej jak choć z kilkaset makówek wyrośnie z tego co wysiałem...
Dziś byłem na czesci spotów-hyj wielki się tam dzieje-wypatrzyłem kilkanaście kiełków napewno maku-ale w huj mało biorąc pod uwage ilość wysianych nasion.
Wkurwiołem się i kupiłem czeski mak innej firmy-"fresko"z netto.Własnie się moczy 0,5kg-z 2łyżeczkami kwasku cytrynowego-zobacze czy ta herbata z nasion wogule cokolwiek daje-a jutro wyjebie ten mak w ziemie-choć pogoda niezbyt sprzyja.Kurwa jednego spota mi zaorali(zaczęli tam budować)
jeszcze troche obsieje ale coś mi sie zdaje że bez kopania,przysypywanioa nasion i innych zabiegów pielegnacyjnych-mak wcale tak super chętnie nie wyrasta niestety-spoty wybierałem dobre-ziemia była pulchna pogoda deszczowa a mimo to niewiele wykiełkowało-jednak trzeba się troche spuszczać przy hodowli maku.
Za rok będzie lepiej-w tym roku nie ogarniam na tyle żeby za tym biegać-zwłaszcza że kiełkuje już cannabis
A trawka musi rosnąć na outdorze-za dużo by mnie kosztowało gdybym miał jaranko kupować(a pale fhuj dużo)-pewnie kosztowało by mnie to więcej niż moje sporadyczne schadzki z heroiną-która jak wiemy tanim narkotykiem nie jest.
Od jutra rzucam.
anonimus pisze: ja w poniedzialek tez rozsiałem maczki na pobliskiej łące z tym, że te maki były z biedronki mak niebieski kraj pochodzenia czechy mam nadzieje ze cos z tego będzie. Wysiałem też inne w doniczce na balkonie i te juz następnego dnia wykiełkowały teraz czekam niecierpliwie i podlewam ;)
Tego właśnie siałem do tej pory-jutro pora nanową firme"fresco"czechy.
Na ogródki ludziom też w huj wrzuciłem-zobaczymy co z tego wyrośnie :-D
A żeby tak w czyimś ogródku/działce posadzić ? ]
tak też zrobiłem :D koleś który sobie sadził w zeszłym roku maki w swoim ogródku w tym roku też je bedzie miał i tym razem tez będę przed nim i je zetnę oczywiście jeśli wczesniej mi ich nie powyrywa.
a ten mak jest z firmy Bakallino ;)
Od jutra rzucam.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany
Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.
Ucieczka zakończona w jeziorze
Próba uniknięcia odpowiedzialności doprowadziła do serii niebezpiecznych i irracjonalnych zachowań. 31-letni mieszkaniec powiatu chodzieskiego nie zatrzymał się do kontroli drogowej, porzucił samochód a następnie kontynuował ucieczkę pieszo. Finalnie wskoczył do jeziora i próbował pozbyć się narkotyków. Policjanci z Chodzieży zatrzymali sprawcę, który w ujawnionym pakunku posiadał ponad 50 gramów narkotyków.
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.