Podchodne tryptaminy, które zostały rozbudowane przy pierścieniu w pozycji piątej – np. 5-MeO-DMT, bufotenina lub ibogaina.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
[ external image ]
5-metoksy-N,N-diallylotryptamina; N-[2-(5-metoksy-1H-indol-3-ilo)etylo]-N-prop-2-enyloprop-2-eno-1-amina
http://pl.wikipedia.org/wiki/5-MeO-DALT

Witam, jak w temacie. Co wiecie o tej substancji, jakie efekty i dawkowanie ? Czy można to do czegoś porównać ?
Ostatnio zmieniony 17 lipca 2012 przez surveilled, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: dodano strukturę, nazwę systematyczną i link do Wikipedii
  • 5299 / 106 / 0
duckduckgo: "tihkal 5-meo-dalt" -> http://www.erowid.org/chemicals/5meo_da ... nfo1.shtml

Dawkowanie podane oraz kilka opisów przeżyć po angielskiemu.
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 227 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: molasar »
no właśnie.. można nabyć już od jakiegoś czasu w "przystępniejszy" sposób. też jestem strasznie ciekawy działania.
oby tylko nie było tak, że nikt nie sprawdza, póki nie pojawią się tu jakieś raporty, bo się nie doczekamy chyba prędko ;)

edit: zapomniał bym, ciekawi mnie ten DALT jeszcze jako "dodatek" to innych ciekawostek rc ;) może ktoś miksował?
  • 85 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: elian »
Nosiłem się z zamiarem zamówienia 5-MeO-DALT, ale czekać z 4 tygodnie to mi się nie widzi za bardzo ;) może to być ciekawa substancja, jakkolwiek nie udało mi się znaleźć jej nigdzie bliżej, może też w tym tkwi problem?

EDIT: Poprawka, znalazłem, teraz się zastanawiam i szukam dalej, może jakieś 'pewniejsze' źródło się znajdzie. ;)
Ostatnio zmieniony 07 marca 2010 przez elian, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: felixos »
Spoko, ale nadal nie wiem jak to działa :| ktoś może coś wiecej na ten temat powiedzieć ?? dawkowanie, jakie efekty, czego sie spoedziewać. Pozdro
  • 85 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: elian »
Jak do jutra nikt nie zrobi tego za mnie to spróbuje co nie co przetłumaczyć z erowida, ale ang chyba w jakimś stopniu znasz? A jak nie to masz dostępne kulejące trochę translatory z duckduckgo.

Ogólnie teraz tak na szybko:
Dawkowanie: 12-20 mg (Doustnie)

Czas trwania: 2-4 godzin

Objaśnienie (z różnych źródeł): (10mg doustnie) „ Rozglądam się na wszystko dookoła przyjaznym spojrzeniem, ale nie moim. Chciałbym przejść przez życie będąc w takim stanie w jakim jestem teraz, jeśli tylko inni spostrzegaliby mnie jako kogoś w porządku. Jestem wysoki na 10 stóp (~3m), puls wynosi 72 uderzenia na minutę i jest nierównomierny. Jest to bardziej zamroczenie niż w psychodeliczny stan.„

(16mg doustnie) „Muzyka jest bajeczna, jak sex, ale oboje mieliśmy problem z orgazmem. Całkowity brak obrazków, wizji – mniej przy muzyce niż zazwyczaj kiedy jestem naćpany, więc mogło to być właściwie otumanienie. Doświadczenie trwało przez 3 godziny.”

(20mb doustnie) „Trip nasilał się w przeciągu 15 minut i dokładnie po pół godziny byłem na trzy plus (+++) z zamkniętymi oczami – ale nic się nie działo, kiedy miałem je otwarte. Żadnego zjazdu.”
Chyba nigdy niczego wcześniej nie tłumaczyłem, więc za jakieś błędy przepraszam i poprawcie.
Ostatnio zmieniony 07 marca 2010 przez elian, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 2497 / 50 / 0
Pierdol tripreporty, kup sobie i zajeb ze 30mg, to bedzie mozna cos powiedziec na ten temat.
Jak bede mial kasy za duzo, to kupie z gram i przetestuje w roznych konfiguracjach, ale jak na razie z grupy 5-meo-tryptamin 5-meo-met jest mistrzem swiata i znowu chyba sobie go kupie :)
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5299 / 106 / 0
Na początku wyjaśnienie: gadka o sklepach - co nie moim jest wymysłem - w wątku "Kupowanie RC"; (AL)chemia umysły -> Pozostałe. Opalony - mogłeś wysłać pm, warna by nie było ;]

A tera będzie tematycznie. 5-MeO-MET wiele nie spaliłem, nie wiem zresztą ile bo i tak już miałem w czubie bo konkretnej kombinacji różnych mniej i bardziej dziwnych rzeczy. Naczytałem się, że "piątki" niemile się ładują, a palone jadą po gardzieli niemiłosiernie - w moim przypadku bzdeciszon. Bardzo miło było poznać tę krótko działającą substancję. Mniej daje po gardle niż baka czy łapczywie palony szlug :)
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 657 / 8 / 0
Dzisiaj zjadlem 30 mg w towarzystwie 300 mg dxmu i popalane traweczką i doświadczenie na peaku bardzo przypominało faze po salvii. Tak jakby spalić ekstrakt 5x tylko ze trwalo to ok 2 h. Set and setting był las. Zielono, bardzo zielono... Zatopiłem się w zieleni, faza organizmicznie-drzewiasto-liściasta. Być może skojarzyło mi się to z salvią ze względu na dysocjacyjne działanie kaszlodynu. Niezłe to nawet ale nie wypierdala tak jak grzyby. Mało wizyjne aczkolwiek w towarzystwie acodinu pokazało co nieco wzorzystych patternów. Świetny psychodelik medytacyjny, zakmnąć oczy, skupić się na oddechu i słuchać ambientu przyrody tak tak oto 5-Meo-DALT w całej okazałości!
Ostatnio zmieniony 21 kwietnia 2010 przez Akodeen, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Akodeen jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3490 / 57 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Relacja z miksu z DXMem jest imho nieważna. Jak będzie z czystego 5-meo-dalt, maks z trawką to będziemy coś wiedzieli.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Ucieczka zakończona w jeziorze

Próba uniknięcia odpowiedzialności doprowadziła do serii niebezpiecznych i irracjonalnych zachowań. 31-letni mieszkaniec powiatu chodzieskiego nie zatrzymał się do kontroli drogowej, porzucił samochód a następnie kontynuował ucieczkę pieszo. Finalnie wskoczył do jeziora i próbował pozbyć się narkotyków. Policjanci z Chodzieży zatrzymali sprawcę, który w ujawnionym pakunku posiadał ponad 50 gramów narkotyków.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.