Amf bardzo silnie uwalnia magnez powodując przy tym wypłukiwanie potasu. Nigdy nie powinno się suplementować magnezu podczas działania amfy!!! Twoje dolegliwości były związane z brakiem potasu.
Mg jest zawsze z wit b6.
Jest taki motyw, ze samopoczucie w ciagu dnia zalezy co sie zje jako pierwsze rano. Nabial jako ze zawiera tryptofan podnosi serotonine i daje sennosc. Miesa zawiera tyrozyne dajac pobudzenie w ciagu dnia (DA i NA).
entranced pisze: Prawidłowa dieta napewno ma zajebiscie duzy wplyw na samopoczucie i to bez dwoch zdan
Pomóżcie mi stworzyć tę prawidłową dietę kochani. Malkontenci i niedowiarki też mogą pomóc.
NIe jestem dietetykiem i konkretna diete ciezko mi ulozyc. Jedynie wskazowki, typu unikanie konserwantow, sklanianie sie ku wszystkiemu co naturalne, nie jedzenie po 18, unikanie cukrow prostych i tluszczy nasycnonych, suplementacja witamin i mikroelementow.
Prawidlowa dieta powinna byc zbilansowana do tego co organizm spala i posilki w okreslonych porach. Jest trend obecnie z dobieranie diety do grupy krwi, szczegolnie w odniesieniu do redukcji wagi. Sam zamierzam skorzystac z platnej porady dietetyka tym zakresie, jak tylko bedzie mnie na diete stac. Poza tym zamierzam zaczac regularne treningi na dobrej silowni pod okiem trenera stalym i sauna 2-3x15 min przy kazdej wizyccie na silowni w tyg, tj 2-3x. Tyle ze karnet studencki jest po140zl dlatego odwlekam , ale lazenie na te hujowizny to szkoda czasu jak ktos nie umie wszystkiego dobrze ogarnac ;)
browar444 pisze: NIe jestem dietetykiem i konkretna diete ciezko mi ulozyc. Jedynie wskazowki, typu unikanie konserwantow, sklanianie sie ku wszystkiemu co naturalne, nie jedzenie po 18, unikanie cukrow prostych i tluszczy nasycnonych, suplementacja witamin i mikroelementow.
again and again
aree1987 pisze: Nie powinno się jeść obfitego posiłku 2-3h przed spaniem ogólnie,
Żyję w tym kraju 24 lata, ale, o ile mnie pamięć nie myli, cała ta sprawa związana z magnezem trwa stosunkowo niedługo... Wcześniej się o tym nie mówiło, nie było reklam suplementów zawierających ów pierwiastek. A teraz? Włączasz tv a tu teksty w stylu: lekarze biją na alarm! Mamy niedobory magnezu! Winna temu kawa i stres... A kto, kurwa, nie pije dziś kawy i nie żyje w stresie?! Raczej mniejszość "zwykłych zjadaczy chleba". Więc ludzie kupują, bo myślą, że będą spokojni i zdrowi dzięki tabletkom z Mg i b6, których zawartość w dużej mierze i tak nie jest przez organizm przyjmowana. A ktoś na tym zarabia.
Osobiście spotkałem się z dwoma przypadkami faktycznego niedoboru magnezu. Jednej koleżance badania wykazały taki stan. Już drugi raz. Przepisano jej magnez ładowany w kabel. Ale była po ciąży (dodatkowo posypały jej się zęby) i może to było mniej lub bardziej bezpośrednią przyczyną. Drugim przypadkiem był koleżka.Taki drobny ćpunek, lubił zajarać i czasem dać po nosie. Raz tak go wykręciło, że głowy nie mógł wyprostować i też dostał magnez w kabel. Co najśmieszniejsze był wtedy z kolesiami, wszyscy na dropsach i zajarani no i kolesie sobie ostrego moralniaka wkręcili, że im koleżka zejdzie śmiertelnie. W takich przypadkach przyjmowanie Mg jest jak najbardziej uzasadnione, wręcz konieczne. Rozumiem też, że jak ktoś wali w klumpa fetę, kirzy w dużych ilościach itd., to może sobie jakieś tabletki kupić. Dla innych wystarczy urozmaicona dieta, a nie tylko zupki vifon i frytburgery.
Teorię, że magnez uleczy z zaburzeń psychicznych można włożyć między bajki. Byłem u około 10 różnych psychiatrów na przestrzeni kilku lat i żaden mi o takich rzeczach nawet nie wspomniał... A skoro byłoby to prawdą, to powinien zacząć właśnie od tego.
To tak jak w USA wymyślili sobie że można kupić inteligencję w kapsułkach i w sklepach były całe półki zakurwione Omega 3 z jakimiś dodatkami. No i Amerykanie sobie tę "sztuczną inteligencję" kupowali albo i dalej kupują i faktycznie im to bardzo pomogło, zwłaszcza jak sobie wcześniej zjedli na kolację 4 bikmaki, he he.
A jeżeli już, to polecam gorzką czekoladę (kakao) i orzechy. Mało ludzkość zna produktów tak bogatych w składniki wspomagające działanie układu nerwowego.
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace
Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.
Złagodzony wyrok za przemyt narkotyków. „To od pana zależy, czy skorzysta z tej szansy”
Półtora roku więzienia za przemyt trzech kilogramów narkotyków z Holandii do Polski. W kwietniu tego roku w mieszkaniu Tomasza M. z Lęborka znaleziono duże ilości różnego rodzaju środków odurzających. Sąd Okręgowy w Słupsku zdecydował się na złagodzenie kary dla 37-latka.