No właśnie , co Wy sądzicie na ten temat? Czy to nie jest krok do tyłu? Zamach na wolność? Po raz kolejny rząd , stosuje politykę restrykcji i zakazów.
Ja osobiście uważam ,że to niedopuszczalne by coś takiego przeszło. Dla mnie to zwykły faszyzm.
Również plany DELEGALIZACJI E-papierosów są sporym skandalem. Zakaz palenia na przystankach autobusowych mi się podoba, nawet jak go nie było to nie paliłem ludziom "w twarz". Trzeba mieć minimum kultury osobistej a nie tworzyć zakazy i wzmacniać kontrolę. A na dodatek pragnę dodać ,że "palenie bierne" - NIE ISTNIEJE - link do badań: http://www.nie.com.pl/art20054.htm
(Treść badań : "aby osoba niepaląca mogła wchłonąć równowartość 1 wypalonego papierosa, musiałaby przebywać w zamkniętym pomieszczeniu przez 24 godziny z kimś, kto w tym czasie musiałby wypalić 400 papierosów!!!")
Również argumenty o "smrodzie" "śmierdzących ubraniach" "raku płuc" itd do mnie nie trafiają - to pozbądźmy się wszystkiego co śmierdzi i jest szkodliwe - zakażmy żuli , dupnych perfum, McDonalda ect.
http://www.facebook.com/home.php?ref=lo ... 174?ref=nf (grupa na Facebooku zrzeszająca przeciwników owego zakazu)
Tyle.
Mam was w dupie palacze, to że rząd zaczyna dbać o niepalących nie znaczy, że jest to jakiś faszyzm. Co jest faszystowskiego w stwierdzeniu "zaspokój sobie swój nałóg ćpunie ale tak, żebyś przy tym nie szkodził innym". W dupach wam się poprzewracało.
Palenie bierne istnieje, potwierdzone, NIE nie jest dobrym źródłem czegokolwiek. Nawet jeśli nie istnieje, jest kwestia komfortu i posiadania niezasmrodzonych ciuchów. I masz głupie argumenty. Poważnie głupie. Śmierdzące żarcie godzisz się jeść, do Maka godzisz się wchodzić, W barze nikt nie pyta czy życzysz sobie zostać zasmrodzonym. Ale mam wrażenie, że nie ma tobie co tłumaczyć, bo z posta bije egoistą i polaczkiem.
Uzależniłeś się fizycznie od chujowej substancji to się teraz babraj z konsekwencjami i zaspokajaj sobie nałóg na uboczu. To nie jest przywilej tylko choroba.
Jakby zalegalizowali heroinę to zakaz palenia ze srebra w barach też byś nazwał faszyzmem?
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
is busy dying
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
Teren publiczny jest własnością państwa i mogą sobie ustalać co chcą. Jednak nie wiem czy jest sens aby policja/straż miejska zajmowała się takimi głupotami jak pilnowanie czy aby ktoś przypadkiem nie pali w niedozwolonym miejscu. Są większe zagrożenia porządku publicznego
Mimo wszystko pomysł mi się podoba. Palacze są często egoistami, nie czują tego smrodu i na siłę wmawiają innym, że jeden czy dwa osobom obok nie przeszkodzą. Najśmieszniejsze są jednak spory, gdy grupą osób idzie się do knajpy, a może jest jeden czy dwóch palaczy i na siłę domagają się stolika dla palących.
Chodzi też o to, że wydaje się grubą kasę na leczenie palaczy. Dlatego łatwiej zapobiegać niż leczyć. Tego typu zakazy spowodują spadek popularności fajek.
Choć sam już nie pale, to z tego co widze rząd nas nieźle w dupke posuwa. Ok, zakaz palenia w pubach barach - moze byc, sam nie lubilem gdy jadlem pizze lub cos innego i do nosa i oczu wlatywal mi dym. Ale k***a, ZAKAZ E PAPIEROSOW ?!?!?!?! NIBY CZEMU TO MA SLUZYC?!?!?!?! Przeciez to nie sa zadne narkotyki, tylko nikotyna oczyszczona z substancji smolistych...setki dopalaczy, dziesiatki lekow narkotycznych dostepnych w aptekach i nic z tym nie robia...to sie do palenia przypieprzyli. Dzieki e papierosom sam rzucilem palenie. Zaspokojaja glod nikotynowy, w pyte mniej szkodza niz zwykle fajki. Co za hipokryzja - przeciez chca ograniczyc palenie... wiec po co tego zakazuja!??! Niech jeszcze k***a nicorette i tabaki zabronia. Lepiej sie truc zwyklymi papierosami.
Czuje sie jak bym mieszkal w Chinach, polski rząd naprawde jest niesamowity.
"Wypierdalam z tego kraju brat, bo go nienawidzę!"
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Europa zasypana kokainą. Rekordowy przemyt i miliardowe zyski narkotykowych karteli
Unia Europejska stała się światowym centrum przemytu i konsumpcji kokainy, a rekordowe konfiskaty nie są w stanie zatrzymać fali białego proszku zalewającej kontynent. Jak alarmuje hiszpański dziennik „El Pais”, powołując się na dane światowych i unijnych agencji antynarkotykowych, nigdy wcześniej na świecie nie produkowano ani nie konsumowano tak dużej ilości tego narkotyku. Rynek jest wart miliardy euro, a na granicach UE działa ponad 440 potężnych organizacji przestępczych.
Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie
Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.