...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 58 / / 0
Nieprzeczytany post autor: czarnula »
Mniemalog....

rozumiem, że podjęcie takiej decyzji wcale nie jest łatwe. Tuym bardziej, że w takich postach nie opiszesz nam wszystkiego, tak,abysmy mogli wziąść każdy aspekt pod uwagę, ale gdy ktoś pisze ci coś pozytywnego to po prostu niereagujesz, a gdy tylko jest post, w którym jest coś na minus w stosunku do całego leczenia to odpowiadasz i piszesz, że już nic nie mozesz zrobić. To co bło z rodziną to było, a Ty spakuj się, jedź do ośrodka i nie myśl z analizą matematyka co i jak, w osrodku mozesz być dłużej niż program przewiduje, możesz szukać pomocy inaczej, zapoznać się z ofertami hosteli i innych, najlepiej jest mówić po prostu, że nie ma jak zacząć żyć od nowa, a ma jak, Tylko musisz się wziąść w garść- teraz wegetujesz, sam daj sobie szansę na zmianę swojego życia, a zobaczysz, że może pojawić się o wiele więcej możliwości niż dzisiaj Ci się wydaje. Powodzenia !
  • 570 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: mac »
kurwa czlowieku nie mozesz miec pretensji, że jestes ćpunem.
"i co dalej?" i dalej zapierdalasz napierdolony z takim podejsciem.
zrozum, rób co chcesz, kolo chuja to wszystkim lata
hahahaha

bez obrazy, pozdrowionka
talk.macreal.info
Rozmowy acreal
  • 58 / / 0
mniej więcej tak. chodzi o to, że wpakowałeś się w deragi i nic nie robiłeś ze swoim zyciem, a jeżeli jesteś na etapie, że chcesz je zmienić i chcesz dać sobie szansę, to zrób to, bo cała reszta na razie nie ma znaczenia!! Nie będzie hostelu czy też możliwości zdobycia jakiegoś mieszkania, to wykombinujesz coś innego, mozesz wrócić po środku do domu, powiedzieć, że się wyprowadzasz, będziesz miał kontakt z innymi, psychoterapeuta też moze Ci pomóc, nie możesz ślepo patrzeć na wszystkie negatywne opinie ludzi, którzy tutaj coś piszą o danych ośrodkach bo to zalezy od wielu czynników, od ich uzaleznienia, nastawienia, postawy, grupy itp.
Po prostu jedź i tyle !!!!!! a swoją drogą jak to możliwe, że rodzina zabrała Ci karty i kasę??????????????????????????????
  • 8 / / 0
Nieprzeczytany post autor: SS1124 »
Witam,
zmienię trochę temat :-) ktoś może wie jak jest w o ośrodku Monar w Sokolnikach? Jaka jest atmosfera,terapeuci, zasady? Może ktoś niedawno był i może się wypowiedzieć...
  • 58 / / 0
ja niestety nie, ale chciałam się też zapytać czy ktoś wie ile dłużej można zostać w ośrodku niż przewiduje to program ośrodka???
  • 107 / 1 / 0
szczajcie wszyscy na monar. jest duzo o wiele przyjazniejszych osrodkow, tylko trzeba sie zorientowac.

ja poszlam do monaru bo bylam,powiedzmy, zmuszona sytuacja.

z tego, co widzialam, spidziarze dobrze sobie radzili w monarze (tak, na agrarnej), ale helupiarze raczej szybko spierdalali, w sumie jedna dziewczyna z forum skonczyla terapie i mieszka sobie w gdansku, ale to chyba jedyny opiatowiec, ktory za mojej kadencji zostal na terapii.

ja ok.2 miesiecy wytrzymalam. i tez spierdolilam. teoretycznie mozna wyjsc na wlasne zadanie, ale niechetnie wypuszczaja - jedna dziewczyna z markotu z wawy nie mogla sie doprosic - bo namawiali, przekonywali, odwlekali..
dlatego latwiej uciec

i nie jest wcale tak, ze nie chcialam sie leczyc. mialam szczere checi, bylam dobrze nastawiona, grzeczna i starajaca sie uwierzyc, ze to mi pomoze. ale naprawde nie dalo sie. ogrom bezsensu tego miejsca byl zbyt przytlaczajacy.

polecam w sumie dzienne osrodki czy psychoterapie - spedzasz tam pol dnia po szkole i pracy, ale o wiele konkretniejsi ludzie sie toba zajmuja. tyle, ze ja odpadlam z powodu regularnych badan moczu na obecnosc takich tam i innych.

shalom!
Uwaga! Użytkownik konserwa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1406 / 140 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
a mnie zewsząd relegują za charakterek hehe. i jak się tu leczyć?
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 3170 / 364 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blu »
Schować ćpuńską dumę i charakterek do szuflady razem z pompkami i zamknąć na klucz. ;-)

A tak na poważnie to mi podejście "ja wiem lepiej, ja zawsze mam racje, ja kontra cała reszta świata" przeszło jak skumałem że waśnie ono mnie trzyma przy dragach i jest to tylko iluzja ćpuna a nie rzeczywistość.
Fantasy is what people want, but reality is what they need.
  • 1406 / 140 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
:( wiem, trza by skulić uszka po sobie i podwinąć ogonek. czasem tylko nie potrafię na głupotę przymknąć oka i to mnie gubi.
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 570 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: mac »
a mnie zewsząd relegują za charakterek hehe. i jak się tu leczyć?

pokora, nowicjuszu

edit:
kurwa, nie moglem sie powstrzymać.
ROTFL
talk.macreal.info
Rozmowy acreal
ODPOWIEDZ
Newsy
USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.