Toker pisze: Ogarnij się, nigdy tego posta nie edytowałem i butylon zawsze był tam butylonem. Man of my own, ucisz swój kompleks mniejszości, to ty się rzuciłeś, gdy ci chciał pokazać, że nie umiesz czytać. Więc nie bądź hipokrytą i nie mów, żeby on się nie ciskał, kiedy sam to robisz.
Stymulanty + betablokery = fail, bo wtedy drastycznie spada puls i ciśnienie, kiedy stymulant wyciska z pompki siły. Dwa skrajne impulsy, przez co z ciśnieniem i tętnem dzieją się cuda na kiju. Małą ilością po 24h rzeczywiście chyba można się wspomóc, ale nie w czasie działania stymulanta. Małą ilością - żeby nie obniżyć tego ciśnienia do poziomów niebezpiecznych.
ok ?
Toker pisze: Stymulanty + betablokery = fail, bo wtedy drastycznie spada puls i ciśnienie, kiedy stymulant wyciska z pompki siły. Dwa skrajne impulsy, przez co z ciśnieniem i tętnem dzieją się cuda na kiju. Małą ilością po 24h rzeczywiście chyba można się wspomóc, ale nie w czasie działania stymulanta. Małą ilością - żeby nie obniżyć tego ciśnienia do poziomów niebezpiecznych.
I oczywiście to tylko przypuszczenia. Niech no jakiś cholerny doktorem zrobi takie badania. Może podsune pomysł kumplom :D
Gargamel pisze: MOMO ić stond pajacu. Tak Man do ciebie to bylo.
[url]http]
Offtop. DexPL
Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam...
Kurwa, ten propranolol jest jakis dziwny, wzialem dzisiaj 30mg terapeutycznie i mam teraz jakies chore jazdy. Zadnych halunow, ale jak tylko na chwile przysne to pojawia sie jakis pojebany sen z ktorego ciezko sie obudzic. Jak juz mi sie wydaje ze sie wybudzilem, czuje ze jestem w lozku to i tak przez kilka sekund nie moge w ogole sie poruszac. Ja jebie, zeschizowalem sie i nie mam zamiaru zasnac. Chujowa sytuacja bo w ogole pierwszy raz w zyciu mam efekty uboczne po jakimkolwiek leku. Pora sie przerzucic na inne beta blokery
Ta, zarzuć se lek na serce, smacznego. Tak bez potrzeby zupełnie
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot
Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.