Qrcze, no nie wkurzasz się, kiedy rodzice krzyczą na Ciebie, kiedy przyłapią Cię na ćpaniu?
Pozdro
The term narcotic (ναρκωτικός) strictly refers to any psychoactive compound with morphine-like effects.
A narkotyk to substancja , która wpływa na układ nerwowy, czyli herbata też ]
Oczywiście, że tak. Myślę, że nie chcę wychowywać dzieciaka w nałogu kofeinowym. Będziemy pić rooibosa. Ewentualnie, sobie z moją kobietą spijemy herbatę albo mate. :)
x = x
@edit. Chciałbym dodać jeszcze że ostatnio zainteresowałem się chęcią połączenia dwóch istotnych rzeczy: nauki i religii, gdyż od tysięcy lat nauka i religia nie idą w parze, więc szukam pewnego konsensu i uważam że psychodeliki bardzo dobrze służą przy tym.
A propo drugiej częsci to chyba Aleister Crowley miał takie podejście:
"Naszą metodą jest nauka
naszym celem religia."
Testował różne tradycje mistyczne z pietyzmem naukowca.
electricretard pisze: Hmmm gwoli ścisłości: McKenna to przećpany debil. Period. A propos - wolę tę laseczkę z NeuroSoup - też jest bardzo mądra, ale mogłaby pokazać cycki![]()
Zieleń pisze: pierdolisz farmazony. tak to jest, kiedy człowiek nie jest w stanie zrozumieć czegoś, co wykracza poza jego ciasny światopogląd
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem
Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.
"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku
24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.