Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Zablokowany
  • 3 / / 0
Witam sie z Wami jako nowy uzytkownik.Jako iz stawiam pierwsze kroki w gromadzeniu wiedzy a nie przepadam za ignorancja i popularnymi tezami z mass mediow i roznych innych przypadkowych zrodel,chcialem prosic o podpowiedz gdzie moge usystematyzowac swoja wiedze jesli chodzi o podzialy na grupy narko,legalnosc itd...Czesto stosowane nazwy chemiczne czy strukturalne odnosza sie do np ogolno dostepnego srodka a dla osoby takiej jak ja stanowia nie lada zagadke by po jakims czasie okazaly sie dobrze znana substancja.Jednym zdaniem czy jest jakis spis,leksykon wszystkich substancji lub wiekszosci z nich ,oraz ich dostepnosc legalnosc itd w jednym np zalaczniku,stronie?CHodzi mi o wszytkie a szczegolnie te mniej znane (ogolnie) a jednak relatywnie czesto stosowane...Dzieki za pomoc
Uwaga! Użytkownik dejwidos nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3490 / 57 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 755 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: rysiekzklanu »
i hyperreal.info ;)

ale bez kitu, erowid jest pro i nie znalazlem jeszcze strony ktora bylaby bardziej przydatna dla narkomana jesli chodzi o kwestie czasu dzialania, dawkowania, efektow, mozliwosci przedawkowan, mozliwosci wystapienia efektow ubocznych i przy tym nieporzadanych.
i przyznam sie szczerze, ze jak czasem nie moge czegos znalezc na erowidzie to sie dziwie i w glowe zachodze jak to mozliwe.
i zwykle okazuje sie, ze slabo szukalem ;)
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
  • 883 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: Elwis »
erowid to podstawa. Co do niektórych mniej popularnych substancji mało napisali, ale takie rzeczy jak baka, kwas czy fuka, jak najbardziej zajebista sprawa. Myślę, że również warto zajerzeć do "Tryptamines I Have Known And Loved" (jest na erowidzie ;p). O ile cię enteogeny interesują. Poza tym dobrze poczytać wątki na forum. Na sam koniec trip reporty. Choćby pobieżnie, żeby zobaczyć ile działa itp.
Zdecydowanie odradzam Ci ćpanie.
x = x
  • 3 / / 0
Dzieki wielkie na pewno sie przyda,a macie cos zupelnie po polsku? Np spis substancji legalnych w Polsce oraz rownolegle produkt w ktorym wystepuja i ile kosztuje?
Np DXM-acodin-apteka-oklo 6 zl-dzialanie takie i takie
Uwaga! Użytkownik dejwidos nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 225 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Wierzaca »
Ja moją wiedzę ( i tak skromną póki co ) posiadłam z hyperreal'a i neurogroove'a. Erowid dopiero od niedawna zdarza mi się czytać.

Ja jestem za hr, tym bardziej, że zależy Ci na substancjach legalnych w Polsce. Myślę, że tu znajdziesz wszystkie informacje, a na http://neurogroove.info rzetelne opisy pod wpływem ;-).
I don't think that there's anything worse in the world than being ordinary .
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: dejwidos »
Dzieki dzika,trudno mi polapac sie w Waszym slangu narazie itd. Nie wiem co to RC i tak dalej...Mam nadzieje ze z czasem bedzie jasniej i jasniej :)
  • 225 / / 0
Na pewno. W końcu każdy od czegoś zaczynał ;-). Powoli we wszystkim się obeznasz. Nie obiecuję, że będzie łatwo. Za to mogę obiecać, że będzie ciekawie :-D.
  • 672 / 127 / 0
Nieprzeczytany post autor: Nozer »
tak, i bedziesz kolejnym z tych co nagle odkryja ze maja cos fajnego w domu i ze moze jednak w sumie sie sprobuje, a co, pozniej kolega przedstawi dila, dil wychuja, poszukasz innego, znajdziesz, pozniej odpowiednie wykorzystanie internetu i podamy sobie rece jak bedziesz grzal gzyms na lyzce. w wielkim skrocie, ale to takie kluczowe momenty w zyciu tylko.
Uwaga! Użytkownik Nozer jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 225 / / 0
Nie przesadzaj... To są skrajności. Nie wszyscy tak kończą swoje przygody z narkotykami.
Zablokowany
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.