Organiczne związki chemiczne oddziałujące na receptory kannabinoidowe w mózgu.
Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 294 / 5 / 0
ale co to wnosi?

murtibing pisał, że "działa identycznie", ale uważał tak zapewne na podstawie struktur obydwu cząsteczek. w rzeczywistości obydwie substancje mają inne powinowactwo do receptorów cb1 i cb2 oraz trochę inne działanie.
I guess time flies when you're havin' fun
So enjoy life, you only get one
  • 1233 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: MaciekB »
Murti-Bing zauważył ciekawą prawidłowość. JWH-o73 i JWH-018 palone w postaci czystej delikatnie różnią się swym działaniem, ale jeśli by nimi nasączyć zielsko to nie widzi żadnej różnicy. Może to przez ten smog ?
Uwaga! Użytkownik MaciekB nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 469 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: circus »
JWH-250
[ external image ]

Próbował ktoś? Opinie?
Ostatnio zmieniony 29 grudnia 2009 przez circus, łącznie zmieniany 1 raz.
Nowy smak Tymbark - jabłko homet!
  • 82 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: soogood »
.CP 55,940...opalony chłopaczyna a możesz rozkminić jak to z tą nie stabilością mieszanek jest ten zwiazek faktycznie w lodóce trzeba trzymać skoro ma być potem brutalni spalony? ( no mało to mądre jest no ale ogarniacie no o co mi chodzi ,jak zamówie to czasem sie niepopsuje po drodze?

moż jeszcze jakieś rewelacje na temat tej substancji ? cnen ajej jest podejżanie iska bo 3 razy taniej jak zbanowane jwh018 itp
czy faktycznie ta substanja jest tak nietrwała ze dla tego cena taka niska czy tez poprostu coś tu wałem wali? (wiem to nie dział kupowanie rc ale ogułem pytam teraz o własciwości chemiczne :P tej substancji ,)

ma ktoś moze jakiegoś pdf'a na temat ? sporo tego w necie wiem ale akurat trafić trudno z pośrud setek a niemam czasu ostatnio...
Ostatnio zmieniony 05 stycznia 2010 przez soogood, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik soogood nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 294 / 5 / 0
cena cp 55940 jest wielokrotnie większa niż cena jakiegokolwiek z dostępnych w rcshopach jwh.

co do degradacji w podróży - dostałem informację, że produkt nie zdąży się zdegradować przez kilka tygodni w warunkach pokojowych, jednak nie jest to informacja z laboratorium, a od sprzedawcy i nie jest, z całą pewnością, w 100% wiarygodna. najpewniej jest tak, że produkt w podróży ulegnie pewnej degradacji, ale niezbyt znaczącej.

produkt nie jest palony, a podawany per japa. podczas palenia ulega znaczącej degradacji i efekty są znacznie słabsze.
I guess time flies when you're havin' fun
So enjoy life, you only get one
  • 656 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mayday »
Żle napisałem w moim opisie że palone, bo nie wsypałem tego do cybucha i nie bombardowałem rozgrzanym butanem a użyłem specjalnej lufy z której waporzuje różne rzeczy i ten sposób działa. Jesc nie próbowalem bo palone już bardzo długo trzymało.
Co do przechowywania to Cayman podaje temp. przechowywania -20C a Sigma Aldrich 2-8C. Sprzedawca który wie co sprzedaje powinien sam zapakowac to z suchym lodem/wkładami albo powinnismy sie sami doprosic o taki pakunek, zależy oczywiscie skąd zamawiamy, jesli paczka miałaby isc z europy to możnaby jeszcze zaryzykowac normalna wysylke.

Z JWH-200 JWH-250 JWh-081 tylko 250 wygląda mi ciekawie.
Ostatnio zmieniony 06 stycznia 2010 przez Mayday, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 82 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: soogood »
co do cp55,940 to włąsnie dziwne bo była ofertaza 20$ ale nie pamiętam czy tam było 100mg czy 500mg ale stawiam na 0,5 inne tj 81 200 250 byłu po 70 i 80 $ za te 0,5

no ja spotkałem tylko troche opisów na jednym forum odnośnie 200 i 250,
na pewnej stronce reklamowali żę 81 jest 2x mocniejszy od 18 ale za to mniej mulący ..ale może to tylko chwyt biznes i tylko biznes ,niepewnie

z kolei zgodzę sie z mayday o tyle ze 250 lepsze od 200 bo to ostatne ma na koncu tego łańcucha że tak nie fachowo to ujme :(zmodyfikowany pierścien piperydyny z cząsteczką tlenu w łańcuchu:)" ,niewiem jak wygląa farmako kinetyka dla tego związku ale pochode piperydyny są bardzo silnymi alkaloidami to tez wydaje mi sie że łątwiej to przedawkować a juz napewno smak przeochydny musi być..

mamy tu jakiegoś farmaceute co by ten temat wtłumaczył ?
Uwaga! Użytkownik soogood nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fresz »
@Mayday właśnie obadałem stronke Sigmy i aktualnie dostępne mają jwh-133, 018, 015
Ich kannabinoidowa dostępność tak szybko się zmienia?
Orientuje się ktoś może w cenach ?
  • 656 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mayday »
JWH-081 jest podobno słabszy od JWH-018 i marihuany ale za to o wiele mniej "schizogenny" więc jest dobry dla osób które mają po kannabinoidach ataki paranoi i lęki.

JWH-250
[ external image ]
2-(2-methoxyphenyl)-1-(1-pentylindol-3-yl)ethanone
Jest o tyle ciekawy bo ma grupe 2-metoxyfenylową która może zmniejszyć toksyczność i ryzyko spowodowania nowotworu, choć nie jestem pewny na 100% czy w przypadku tej cząsteczki ta grupa będzie też miała takie działanie.

JWH-200 Ma raczej małą wartość rekreacyjną, ma działanie przeciwbólowe z mniejszym efektem "zajebania" od innych kannabinoidów.

Oczywiście są to suche informacje z tego co wyczytałem z publikacji medycznych i innych stronkach.
Ostatnio zmieniony 07 stycznia 2010 przez Mayday, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1951 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: 69plateau »
jakie jest dawkowanie HU-210? bo zastanawiam sie czy zbierać fundusze na niego ;)
Uwaga! Użytkownik 69plateau jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

Masowe ilości kokainy na masowcu. Kucharz w areszcie

Blisko pół tony kokainy o wysokiej czystości przejęły argentyńskie służby na masowcu Ceci w porcie rzecznym San Lorenzo. Do udziału w przemycie przyznał się okrętowy kucharz.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.