Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 74 / / 0
Nieprzeczytany post autor: sarrum »
jest się czym chwalić?
  • 734 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: fever ray »
A kto sie chwali? Rozmowa jak rozmowa, o wplywie nikotyny na glowe, skracajac
  • 74 / / 0
Nieprzeczytany post autor: sarrum »
Pisałem o ostatnim poście Abliego. A wpływ nikotyny jest faktycznie chujowy. Przez trzy lata paliłem czysto okzajonalnie i nawet dwutygodniowe przerwy nie robiły na mnie większego wrażenia, natomiast teraz zaczynam się niestety uzależniać. I niestety nic nie da to że ostatnią paczkę kupiłem z 3 tygodnie temu, bo musiałem oczywiście dostać w prezencie dwie paczki tytoniu, a i kiedy ktoś częstuje papierosem nie potrafię odmówić niestety.

Swoją drogą, próbował ktoś palić papierosa elektronicznego? Ma to sens, czy kolejny gadżet-śmieć?
  • 3490 / 56 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Ma sens, wiem od nałogowego palacza. Ale przydaje się wydać trochę więcej na początku na porządny papieros, bo te słabe to rzeźnia, musisz się strasznie dużo razy zaciągać żeby coś poczuć i długo się nagrzewają, plus chujowy posmak.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA

Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.

Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu

Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.