Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
chętnie wzbogaciłbym sie o 1 dobry kwadracik z jelonkie....
myślisz że prywatny lekarz, zainkasowawszy 100-120 pln(jest refundacja) wypisze mi resie na 1 plaster,można tak- na bupe 2mi wypisali,ciśnie mnie na coś nowego a hery nie chce tykać bo to kłopoty i łażenie, ''ogarnianie''?Myślałem też o wizycie w gab. od skrobanek w ŁDZ i za podobną kwotę lub wyższa 10szkieł dolcontrolu-kosztuje to 18zł ja daje 180za 10X100mg/ml
co sie bardziej finansowo/operacyjnie kalkuluje?
pzdr
moro nie wyspany po bupie przed dniem wizyt po benzosy
nie chce tego palic jedynie w gre wchodzi przemielenie w gebie:P
mam pytanie, jaka czesc tego plasterka mam zapodac przy pierwszym podejsciu zeby faza byla gladka nie mecząca albo tym bardziej stresujaco zejsciowa
jesli chodzi o jakiekolwiek moje doswiadczenie to tylko tramal bralem kilka opakowan tabletek i jedna buteleczke syropu, ale ostatnim razem zapodalem sobie tramal ok. 6 mjiesiecy temu
dzieki z gory za podpowiedz
i nikt nie chciał słuchać starego oxasia buahahahahahaha............................oj oj
zostawcie go znawcom i koneserom
to najlepsza z najlepszych podpowiedzi jakiej mogę udzielić
witam posiadam plasterki Durogesic 25, z tego co widze sa to plastry bezzelowe
nie chce tego palic jedynie w gre wchodzi przemielenie w gebie]
Nurtuje mnie jedno pytanie. Dlaczego nikt sobie nie przykleja tych plastrów? W durogesic 25 jes 4,2mg fenta, przy zuciu nie wyciagniemy wszystkiego z matrycy, a biodostępność wynosi ok. 30%.Po przyklejeniu przez 72h dostajemy 25mcg/h czyli 1,8mg fenta co daje wydajność 43% a potem matrycę i tak mozna przeżuc. Rozumiem, ze w przypadku wiekszych plastrów osoby bez tolerancji sporo ryzykuja przyklejajac je. Jest jakaś znaczaca różnica w dzialaniu euforycznym po przeżuciu i przyklejeniu plastra? Nie śledzę tematu, fent mnie srednio interesuje, tak tylko pytam.
Mam mozliwosc zakupu plastrow 25ug/h (4.2 mg w plastrze), ale dokladnie rok po terminie. Beda o polowe slabsze, czy moze kilka, kilkanascie razy?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie
W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.