Dyskusja na temat roślin z rodziny powojowatych, wykazujących działanie psychoaktywne.
Więcej informacji: Powoje w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 82 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kava man »
Askad olejek mietowy kupic?i co zalac tym nasiona a potem wrzucic do wody czy herbaty?oczywiscie trzymac w niskich temperaturacz jak rozumiem?
trampek
  • 1387 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: pindyjski »
Skąd ta herbata?! Przeprowadzasz ekstrakcję LSA wg przepisu, jak masz roztwór LSA w wodzie + trochę etanolu to dodajesz kropli miętowych do kupienia w aptece. Trzymasz w zimnym, czekasz aż przereaguje, wypijasz. Wsio. Po co to wlewać jeszcze do czegokolwiek? LSH musi być w zimnym bo przestanie tym LSH być, więc ogrzewanie go wlewając do herbaty (nawet ostudzonej) IMHO mija się z celem.
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 2129 / 30 / 0
LSH musi być w zimnym bo przestanie tym LSH być, więc ogrzewanie go wlewając do herbaty (nawet ostudzonej) IMHO mija się z celem.
W najgorszym przypadku LSH przereaguje z powrotem w LSA, tak więc nic się nie zmarnuje nawet jakby coś poszło nie tak.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 608 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zieleń »
niby dlaczego dać sobie spokój z herbatą? działa, a miętę w domu ma każdy, wystarczy żeby nie była zwietrzała
lsa daje większy bodyload i uspokojenie przy mniejszych efektach psychicznych, lsh jest całkiem pobudzające i praktycznie bez bodyloadu
  • 666 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: slim »
pisalem to w innym watku... dlatego zaparzana mieta jest bee bo jest za slaba. robilem wlasnie raz tak i dzialalo jak "zwykle" lsa. nie rozumiem jaki to problem kupic olejek czy krople za mniej niz 4zl a nie kombinowac na sile wiedzac ze i tak sie nie uda. no ale i tak zrobicie jak chcecie. ja (nie tylko ja) pisze jak powinno sie zrobic zeby wyszlo to o co pytacie...
Kto zrezygnuje z pewnego i podąży za niepewnym, straci pewne i niepewnego także nie dosięgnie.
  • 1387 / 5 / 0
No ja wiem że się nie zmarnuje, ale nie po to tyle zabawy zeby na końcu ogrzać do tych przykładowych 25C i mieć to samo czyli LSA ;)

Swoją droga Kuba interesujący avek :P
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
  • 608 / 9 / 0
2 razy robiłem z miętą z 3 torebek i działało
  • 1387 / 5 / 0
A widziałeś róznicę pomiędzy tym co otrzymałes a LSA?
– Jak zdołałaś wrócić?
  • 666 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: slim »
Zieleń pisze:
2 razy robiłem z miętą z 3 torebek i działało
dokladnie to samo pytanie co poprzednik. nie twierdze ze mialo nie dzialac bo w koncu to bylo lsa ale czy czym sie roznilo? podaj 30 roznic %-D
jest jeszcze jedna kwestia o ktorej moze nie wszyscy pamietaja. mianowicie swiatlo rozklada lsa! bylo o tym dawno pisane i moze niektorym umknelo.
Kto zrezygnuje z pewnego i podąży za niepewnym, straci pewne i niepewnego także nie dosięgnie.
  • 608 / 9 / 0
działało jak jedzone nasiona, bardziej energetyczne, przyśpieszenie myśli, psychodeliczne otwarcie umysłu. nie było takiego ciężkiego fizycznie wejścia jak po lsa a body high był praktycznie niewyczuwalny.
aldehyd octowy paruje w 21'C, więc jeśli mięta jest trzymana w temp pokojowej szczelnie zamknięta to nie powinien uciec.
co do światła to fakt, kiedyś o tym zapomniałem i ekstrakt stracił ponad połowę mocy, beware ;-)
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol znika ze stacji paliw, a jednak... nadal tam będzie. To nie zakaz, a zmiana reguł

Czy alkohol zniknie ze stacji paliw? Na razie nic na to nie wskazuje. Napoje procentowe jedynie mogą przestać być widoczne, a chętni na taki asortyment wciąż będą mogli zrobić zakupy. Za tak zwaną sprzedażą bezwitrynową opowiada się branża paliwowa. Rozwiązanie to miałoby wpłynąć na ograniczenie zakupów impulsywnych i zmniejszyć społeczne koszty nadużywania alkoholu.

Leki z Poznania jechały do Ukrainy. Tam produkowano z nich narkotyki

26 stycznia 2026 roku do Sądu Okręgowego w Poznaniu trafił akt oskarżenia przeciwko siedmiu osobom podejrzanym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej działającej na terenie Polski i Ukrainy. Sprawę opisała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.

CBZC rozbija packzomatową dystrybucję

Współpraca policjantów z Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości i wydziału kryminalnego z Chełmna doprowadziła do zatrzymania 44-latka, który z wykorzystaniem paczkomatów, wysyłał do odbiorców paczki z narkotykami. Przy zatrzymanym funkcjonariusze zabezpieczyli znaczną ilość narkotyków i gotówkę. Mężczyzna trafił na 3 miesiące do aresztu.