Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 45 / / 0
Nieprzeczytany post autor: manzana »
Sporo biegałem swego czasu pare sukcesow na zawodach.
5 razy w tygodniu po ok 6 do 8 km rano, najlepiej jest biegac rano.
W zime ponizej zera nie biegalem, strasznie nieprzyjemnie sie biega.

Zrobilem sobie nawet maraton 25 km kiedys, ponizej 3 godzin, wiec niezly wynik.

Niestety prawdopodobnie przez bieganie i koszykowke dopadla mnie dyskopatia :wall: , juz po wszystkim, prawie pol roku zadnej aktywnosci fizycznej, zadnej, a bol nadal :'(

Uzywalem butow nike free, bardzo dobre, symuluja bieganie na boso.
http://img83.imageshack.us/img83/5502/313829012kr4.jpg
Nikt ode mnie nie wymaga zebym zarzucal draga!
  • 45 / / 0
Nieprzeczytany post autor: manzana »
ano, wjebalem sie po uszy, 1,5 miesiaca w szpitalu rehabilitacyjnym a rehabilitacja do tej pory. Nadal do szkoły normalnie nie chodze tylko part-time

Biegajcie! %-D
Nikt ode mnie nie wymaga zebym zarzucal draga!
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie

W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.

Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.

Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."