Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
leiche pisze: Jedyne, czym póki co mogę się poszczycić, to brak ciągów i wyjściowa tolerancja.
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
Jedi pisze: nawet po wpisaniu 'mianseryna' w duckduckgo, HR pokazuje się już na drugim miejscu. przy 'wenaflaksyna' obydwa pierwsze miejsca sa z HR-a. Więc czepiając się - jakiś zdesperowany depresja-user, może wpaść na światłą myśl leczenia się tramadolem czy korą kruszyny !!11. Moim zdaniem przy każdym dziale powinny powstać ostrzeżenia dotyczące używania danej grupy narkołyków(jak to ma miejsce w dziale depresanty) oraz zdjęcia pillatera oraz jogurta z cyklu 'przed/po - METATAMFETAMINA'
Wątek 'Zanim weźmiesz jakikolwiek opioid zastanów się 150 razy' ostatecznie mnie zniechęcił do kontynuowania przygody z kodą oraz kołowaniem tramadolllo.
Czy nie jest tak ze to zalezy od stanu organizmu? czy da sie jakos wzmocnic organizm jakkolwiek jakkolwiek zeby to ''parcie'' bylo mniej przekonujące? dzisiaj sprawdzilem jak reaguje na brak i okazalo sie ze niestety za mocno.Tramallo a problem taki sam jak inne opiaty.Rzucanie na szybko mam za sobą to zniechęca,trzeba byc masochistą(bez urazy do tych co to zrobili owszem wyczyn mimo wszystko).
PS.jeśli ktoś nie wierzy to liczcie sie z tym ze organizm sie wyczerpuje w ciągu.
PS2 150 razy zastanowic sie to za mało ;)
nie ma absolutnie żadnego sensu walczyć z narkomanią poprzez dezinformację. szczególnie w dobie web 2.0. i mówię to jako medioznawca. czym szybciej zdamy sobie z tego sprawę, tym szybciej będzie można myśleć o skuteczniejszych metodach. gdyby hype'a nie było, informacje o dragach krążyłyby w sposób rozproszony i fragmentaryczny. prowadziłoby to do znacznie gorszych efektów. bez wątpienia.
that said, uważam że polityka tego forum powinna być wzięta z większą powagą. zwłaszcza jeśli celem hyperreal jest realna dekonstrukcja pojęcia narkotyku i zerwanie z żenującą i szkodliwą niewiedzą w tej kwestii (believe me or not, w takiej formie usłyszałem o tym forum na zajęciach na UJ).
informacje (wszelkie jakie istnieją) o szkodliwości konkretnych substancji w faq są absolutnie konieczne. także szczegółowe dane biomedyczne na temat ich sposobów działania. bałagan w niektórych forach jest tu tak wszechpotężny, że po 2 godzinach czytania o gałce nie wiedziałem dalej zupełnie nic.
irytuje też mnie zupełnie nieuzasadniona surowa polityka forum dot. zakładania nowych tematów. Kolumbryny na 78 podstron są nieporęczne, zbyt wielowątkowe, off-topicowe. Nie oszukujmy się, opcja "szukaj" nie jest wystarczającym narzędziem, żeby znaleźć potrzebną informację. Wielość mniejszych threadów dotyczących konkretnych aspektów danej substancji byłaby dużo poręczniejsza i sensowniejsza.
instruowanie 14latków nt opiatów jest czymś absolutnie strasznym, ale dezinformacja nie może być odpowiedzią. z podobnym problemem spotykają się lekarze, gdy mają doradzać nieletnim nt. antykoncepcji. i doradzają.
imho, celem hyperreala powinna być promocja rozsądnego "ćpania". i przekonanie ludzkości, heh, że to jest możliwe. z moich doświadczeń wynika, że można zażywać niektóre rekreacyjnie substancje psychoaktywne w małych dawkach, nie wchodząc w uzależnienia ani nie niszcząc sobie (w dużym stopniu) zdrowia. nie jest to nigdy bezpieczne i bezbolesne, ale życie także nie jest. wiadomo, że nikogo nie przekonamy do niećpania, ale fajnie by było gdyby promować takie substancje i takie ćpanie, które jest możliwie najmniej kosztowne dla naszego życia/zdrowia. wyraźne i konkretne dane nt szkodliwości takich rzeczy jak choćby inhalanty czy opiaty powinny być widoczne i przekonujące.
Nie widze tego żeby jakiś brauniarz poinstruował zdroworozsądkowo nie wprawionego kodeiniste(mlodzika jakiegos),za to niedoszły kodeinista nie zrozumie ,że brauniarz ma zmienione receptory i postrzeganie i nawet jakby chciał to nie powie mu ze wcale mu tak fajnie nie jest,ze ma np depresje i zaburzenia osobowoci i ze zyje sie trudniej itp. itd. latego konieczne jest informowanie chocby to bylo bicie grochem o sciane.Wcale te ''glupie'' ostrzezenia nie sa bez sensu bo zostawiają ślad w podswiadomości,nawet jak sie nie chce tego widzieć(tak jak TV reklamy),statystycznie ''ocalą'' jakąś rozsądniejszą/ostrozniejszą osobe.
befree pisze:
Czy nie jest tak ze to zalezy od stanu organizmu? czy da sie jakos wzmocnic organizm jakkolwiek jakkolwiek zeby to ''parcie'' bylo mniej przekonujące?
Powyższy post kieruje przed wszystkim do kodziarzy amatorów tudzież początkujących... NIE MA KODZENIA NA SPORTOWO, mechanizm uzależnienia jest sprytny i możemy nawet się nie obejrzeć, kiedy okaże się, że jesteśmy wjebani i zaczyna się lament. Nawet walenie raz na 2 tyg. nas powoli uzależnia, ja waląc z moją 'marną' częstotliwością odczuwałem jeszcze do niedawna raz na powiedzmy 2 tyg ciśnienia, które jednak dzięki małemu stopniu wjebania, raczej zwalczałem. Także póki możecie i jesteście na takim 'levelu' kodzenia jak ja, to radze skończyć, póki się jeszcze (samemu)da.
Reasumująć chcecie błogość, empatię - jak już musicie to decydujcie się na MDMA (nie mefedron :-p), relaks? np. gbl jest w tej kwestii ok. Ale nie ma co pakować się w opiaty, po których po pewnym czasie występuje przymus brania, a koda samo w sobie raz działa raz nie - lepiej się zapierdolić w/w substancjami niż się wpakować w to gówno.
a i jeszcze jedno, zdrówko dla gargamela - za przestrzeganie i walenie prosot z mostu w kwestii opiatów i 0piata za wspieranie w rzucaniu i mądre rady :)
Mail w profilu.
Każdy człowiek niezależnie od IQ zdaje sobie sprawę, że wszystko może zaszkodzić. Telewizja, internet, alkohol, fajki, kawa, wszystko, co daje chwilową radość. Jedne rzeczy szkodzą bardziej, inne mniej. Prowadzenie antynarkotykowych krucjat jest głupie i naiwne. Ani nie osiągają one efektu oczekiwanego przez ich autorów (wręcz przeciwnie, gdyby taki TVN nie naskoczył na "dopalacze" wielu ludzi nie zdawałoby sobie sprawy z ich istnienia, a co za tym idzie część z nich nie chciałaby tego spróbować), ani nie traktują ludzi poważnie. Wszyscy wielcy przeciwnicy dragów mają nas za niedorozwiniętych kretynów i jak widać muszą o tym poinformować cały świat. Panie autorze tego tematu - nie jesteśmy debilami i wiemy jak mogą się zakończyć zabawy z narkotykami. Nikt tutaj nie jest małym dzieckiem, wszyscy zdają sobie z tego sprawę. Mimo tego wielu ludzi ćpa i nic tego nie zmieni. Trzeba by zmienić psychikę ludzi żeby nie ćpali, niestety takich rzeczy to nawet w Erze nie ma.
Na samym początku napisałem, że dobrze jest mieć gdzieś los innych ludzi. Często sram na moje własne życie, to już jest lekka przesada, ale dobra, poprawię się ;) Nie czuję potrzeby ratowania innych przed zgubnymi nałogami, ponieważ nie mam Was za bezmózgich idiotów i uważam, że dobrze wiecie co robicie ćpając to lub tamto. I tak jest, prawda? Co więcej - na forum jest dużo tematów o uzależnieniu od danej używki, o wychodzeniu z nałogu, o konsekwencjach ćpania, o problemach zdrowotnych wynikających z nadużywania itp. itd., no proszę pana, panie autorze tego tematu, czy idioci niemający zielonego pojęcia o narkotykach pisaliby o tym wszystkim? I chociaż nikt tu wprost nie nazwał ćpunów tak jak ja, to i tak wiem co ta cała ekipa od krucjat o nas wszystkich myśli. Bezmózgi, idioci, debile, tym dla nich jesteśmy, tak nas traktują pisząc do nas jak do małych dzieci "a czy wiesz niuniu, że za dużo cukierków prowadzi do bólu brzuszka i sraczki?" :rolleyes:
I jeszcze coś - nie mam dużego doświadczenia z wieloma dragami, ponieważ nie chcę go mieć, nie chcę wchodzić w świat "ciężkich narkotyków" ,bo to do niczego dobrego nie prowadzi. Zdaję sobie z tego sprawę jak każdy tutaj. Inni podejmują to ryzyko, ja się raczej nigdy nie odważę. Panie autorze tego tematu, powtórzę raz jeszcze - ludzkiej psychiki pan nie zmienisz, bo to od niej zależy czy ktoś chce ćpać czy nie ;) A informować owszem można, a nawet trzeba, z tym że tu na forum akurat wszyscy zostali już wcześniej poinformowani o zagrożeniach wynikających z używania życia
Słońce, jezioro, ich trzech, ale nas czworo...
Moim zdaniem przy każdym dziale powinny powstać ostrzeżenia dotyczące używania danej grupy narkołyków(jak to ma miejsce w dziale depresanty) oraz zdjęcia pillatera oraz jogurta z cyklu 'przed/po - METATAMFETAMINA'
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM
Pozdrawiam
aha ta sonda to jakaś metodologiczna porażka bez większej wartości statystycznej ale rozumiem wyniki do przewidzenia miałeś o co się podeprzeć.wyluzuj patryś szanuję twoje zdanie każdy ma swoje do powiedzenia a moderatorzy może i coś zmienią...
Proszę, niech to ktoś usunie i tak nikt tego nie przeczyta, za duży hardkor.
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/4/40c1c98a-a6c0-4efd-a0ba-e50aa04fa508/ketamine.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250623%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250623T232002Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=8e0cfce4acd2393b09c0c438bad9c344fd734a10f023e25e19352f89034297a2)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/germancannaclubs.jpg)
Niemiecki ekspert: trudno dostrzec w legalizacji konopi cokolwiek pozytywnego
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cbd_0.jpg)
Legalne, ale traktowane jak podejrzane. Nowy biznes tonie w absurdach przepisów i kontroli
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut.jpg)
Biały popiół vs. czarny popiół: Prawda o wskaźnikach jakości konopi
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/euda_2025.png)
EUDA 2025: Depenalizacja marihuany jako rekomendacja dla krajów UE
Analiza raportu „European Drug Report 2025 – Cannabis”.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mz_chce_zakazac_sprzedazy_e-papierosow.jpg)
Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów
Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/musketamine.jpg)
Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"
Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.