Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 2129 / 31 / 0
Jeszcze mi się przypomniało, że istniał lek przeciwzapalny i przeciwbólowy - Benalgin, który zawierał benzydaminę ( jedna pastylka zawierała 50 mg benzydaminy )
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 142 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Dekadentyzm »
który produkowali jakoś do '97.
Kumpel (D. masz to jeszcze?) ma troszkę jeszcze tego, jak myślicie, co najmniej 12-letnia benzydamina poklepie?
Póki jest wódka, jest nadzieja.
  • 849 / 45 / 0
Nieprzeczytany post autor: lucyper2 »
Ja pamiętam lek bez recepty o nazwie Veramid. Zawierał aminofenazon i allobarbital. Wycofany z powodu toksyczności aminofenazonu. Dobrze, że nie jadłem tego dużo.

Inny zabytkowy drag, co prawda na receptę to Rohypnol (flunitrazepam). Bardzo przyjemne benzo. :-)
Uwaga! Użytkownik lucyper2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1406 / 143 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
hehe no to ja napisze bo z racji wieku no jestem stary po prostu
krople Inoziemcowa sie jako taka przepalanke cpało. dawało sie na łyżeczkę i podpalało. eter momentalnie sie wypalił, a pozostałość rozpuszczało sie w wodzie i dawało po kablach. co poniektórzy jeszcze najpierw te opary wdychali
parkopan jadłem. bardzo nieprzyjemnie wspominam. ciężka psychodela.
rohypnol o tak tak :-D , mam na stanie jeszcze 8 tabsów. to już "próbka kolekcjonerska". świetne benzo.
nie wiem, czy pamieta ktoś taki barbituran cyclobarbital. krótko działajacy. sam fajnie działał nasennie, ale w połączeniu z rolkami dawał narkoze podobną jak ta po halotanie. takie połączenie było dostępne pod nazwą Reladorm
nie tak dawno, bo w latach 90-siątych były jeszcze takie krople Astmin. zawierały b.dużo efedryny. nasi bracia zza południowej granicy nagminnie je wykupowali.
bardzo fajna mieszanka to Scophedal forte- scopolamina, oxycodon i jeszcze cos tam było, czego nie pamietam. działało niesamowicie. w ogóle bardzo fajnie opio i skopolamina działaja. bardzo dobry synergizm
Ostatnio zmieniony 24 listopada 2009 przez oxan, łącznie zmieniany 1 raz.
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 4024 / 375 / 953
Nie wiem,czy to docierało do Polski, ale w ZSRR AMT funkcjonowało kiedyś jako antydepresyjny lek pod nazwą Indopan, w latach 60 było na pewno, ponoć dość szybko wycofane, choć trafiłem też na wzmiankę, że dopiero w połowie 80.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 351 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: KrimsonKing »
oxan pisze:

nie tak dawno, bo w latach 90-siątych były jeszcze takie krople Astmin. zawierały b.dużo efedryny. nasi bracia zza południowej granicy nagminnie je wykupowali.
Z astminu hardkorowcy też robili przepalankę, i po kablach... %-D 70 % spirytusu, ziółka jakieś i efka. Paskudnie smakowało i palpitacja murowana, zero euforii, błeee. Jak to dobrze, że już nie jestem kinderćpunem, heh
  • 124 / 47 / 0
Pamiętam Mazindol- do 1996 roku. A kumpel z gdańska opowiadał mi, że jeszcze na początku lat 90, okradali apteczki szalup ratunkowych szwedzkich statków z psychedryny.
Uwaga! Użytkownik Doktor_Koziełło nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3251 / 359 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
Ja jadłem veramid tez, luminal chyba jeszcze produkują.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 163 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: darkboy »
w ogóle bardzo fajnie opio i skopolamina działaja. bardzo dobry synergizm
Dlatego w ktoryms watku pisalem o paleniu leku bez recepty "buscopan", na fazie kodeinowej. Tylko ze troche otępia.
don't worry, don't cry - take drugs and fly
  • 209 / 4 / 0
pikolo pisze:
oxan pisze:

Z astminu hardkorowcy też robili przepalankę, i po kablach... %-D 70 % spirytusu, ziółka jakieś i efka. Paskudnie smakowało i palpitacja murowana, zero euforii, błeee. Jak to dobrze, że już nie jestem kinderćpunem, heh
Solutan a Astmin obsahovali najvecsie mnozstvo Ephedrinu..
pikolo asi si este stale 'kinderćpunem'....
Vypalenie spiritusu bol prvy krok v dlhej procedure,ako ziskat cisty kristalicky Methamfetamin..
Tak,tak..Chodievalo sa do Polska,Hungarie aj na Ukrainu..U nas uz bol problem kupit...
Potom sa zacalo robit s Pseudoephedrinu..

'sp'
Ostatnio zmieniony 28 listopada 2009 przez szkarlatny pumpernikiel, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków

Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.