Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
Nasiona bialego maku to nawet chetnie bym kupil jakby byly w spożywczaku. Najlepiej za jakąś niską cenę, 8zł/kg byloby ok:) Właściwie to ktos widzial kiedyś białe nasiona? Bo tylko te są warte uwagi.
Pozdro.
Musze przyznać, cholernie mnie to zdziwiło, ale poczułem delikatne, niewątpliwe efekty... przepłuczka była z ok 400/500g maku + wypiłem trochę soku z cytryny.
Warto eksperymentować z tymi nasionami sadząc je?
[Growlog - Mak (ze sklepu) - jacok]
Jeśli kopie - choćby trochę, znaczy że na milion procent nasiona są ok. Nasiona niskomorfinowego maku (którego zresztą w ogóle w Czechach nie ma) nie mają prawa klepać.
Ćpuny pewnie zaraz będą chciały, żebyś podał firmę/partię/sklep i będą kupować ten mak tonami, więc się przygotuj.
O, teraz zauważyłem że to nie poppy seed tea, przenieście te dwa posty.
[Growlog - Mak (ze sklepu) - jacok]
A mak biały jest używany do wypieku rogalów marcińskich, więc jest czymś w rodzaju syropu klonowego - znaczy, że dostępny w delikatesach, sklepach internetowych itd.
Bo ja gotowałem i nic złego się z nimi nie stało. Mało tego - zadziałały.
Oczywiście to nie były nasiona ze sklepu, tylko to wszystko, co wyleciało z zebranych przeze mnie makówek (a sporo ich było w tym roku).
No, ale nie mówię, że nie masz racji, bo może masz. Kupię kg na spróbę, jak wyjdzie to obwieszczę.
EDIT: W sumie przypomniało mi się, że tam jeszcze łodyżek było całkiem sporo, ale niepodobna, żeby same łodyżki tyle morfiny zawierały...
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów
Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.
Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów
Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.