Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
Czy gdybyś miał(a) taką możliwość - zaszczepił(a)byś się przeciwko grypie AH1N1?

Czas głosowania minął 03 lutego 2010

Tak
13
9%
Nie
108
78%
Być może
18
13%

Liczba głosów: 139

ODPOWIEDZ
  • 2876 / 99 / 0
Nieprzeczytany post autor: Syn Bozy »
Za mało pieniędzy na kaszlodynie trzepią czy jak
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 16 / / 0
Nieprzeczytany post autor: jefff »
John Stuart Mill pisze:
ale jak mam to w duckduckgo szukać (grypa + teoria spiskowa)? zresztą to ona podaje jakieś niby pewne informacje więc jak chce być wiarygodna to powinna podać źródło.
Ma rację poseł Palikot, kiedy mówi, że nagonka na szczepienia przeciwko grypie to jeden wielki przekręt i skok na kasę. Oczywiście o wiele skuteczniejszym lekiem jest małpka koniaczku i witamina D. Szczere i jasne przesłanie specjalisty od lateksu ma - jak zawsze - nie tyle cię oświecić, co przesłonić. Co? Kogo? Oczywiście śmierdzącą stocznię, jednorękich bandytów, tarzanie Kamińskiego za dobrze zrobione podsłuchy i - najważniejsze - zrozpaczonego Chleboszczaka rzuconego na pożarcie, który całkiem niedwuznacznie paple w gazetach, że jak go spiszą na straty i odetną od lodów, to sam w zalewie Czorsztyńskim tonął nie będzie. Weźmie ze sobą kolegów od hazardu na przykład...

Wróćmy do grypy oraz tego, czego na pierwszy rzut oka nie widać, choć wielkie i stare jak dinozaur. Dla urozmaicenia narracji krótki film z łapania groźnego przestępcy. Czas]
http://zezorro.blogspot.com/2009/11/grypa-likota.html

Jako ciekawostka, kto chce to uwierzy ;)
  • 1211 / 24 / 0
Nieprzeczytany post autor: jon »
jefff pisze:
wywar z maku.
tak tak tak!
Uwaga! Użytkownik jon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 930 / 29 / 0
Nieprzeczytany post autor: tehacek »
hehe, wytrują nas fpizdu, zobaczycie.
ale co ma być to będzie. 'bawcie się pijcie dzieci, jak się bawić i pić potraficie.. są ludy co dojrzały do śmierci z rąk ludów niedojrzałych do życia'
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Ciekawy artykuł ale mało wiarygodny. Nigdzie nie mogłem odnaleźć informacji jakoby Wiktor Juszczenko kiedykolwiek pracował w Baxterze. Od zawsze związany był z bankowością.

Nie ma nic w necie o tym jakoby Baxter miał cokolwiek wspólnego z Farbenem lub choćby Bayerem (a stary poczciwy Bayer jest właśnie byłym pododziałem IG Farben ;))

Pojemniki ze szczepionkami eksplodowały w Szwecji (i nie ze szczepionkami tylko próbkami wirusów ptasiej grypy). Ale w Czechach faktycznie wykryto skażone szczepionki. Ale nie jakimś tajemniczym, zmutowanym wirusem tylko ptasią grypą (H5N1).

EDIT:Nienawidzę takich artykułów jak ten. Swoją nierzetelnością i przekłamywaniem faktów zrażają myślących ludzi do zastanowienia się nad tymi wszystkimi spiskami. Bo jak w to wierzyć skoro jedynie ludzie, którzy twierdzą, że informują o spiskach to kłamcy?
Ostatnio zmieniony 09 listopada 2009 przez Kurwik, łącznie zmieniany 2 razy.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 47 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Patryk241 »
Kiedyś były wojny, ludzi torturowali, więzili w obozach, gettach itp. teraz wypuszczają choroby do powietrza i tak ludzi mordują. Ja już w nic nie wierze...
Uwaga! Użytkownik Patryk241 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 114 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Masz_a »
Jezus pisze:
Za mało pieniędzy na kaszlodynie trzepią czy jak
Chyba wystarczająco bo mojemu kumplowi w aptece pani za ladą kiedy poprosiłó o acodin powiedziała że nie istnieje taki lek, ale za to moze mu dać inne tabletki do ssania %-D.
Co do szczepionki to nie zaszczepie sie :motz:
Ostatnio zmieniony 09 listopada 2009 przez Masz_a, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Masz_a nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 92 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: demo'NiC »
Ei, modlicie się nad tą grypą. A mnie przez to wciąż gardło uwiera.
Dajcie sobie spokój, może i mi się wówczas poprawi... -_-
Bo jak stare baby pierdolicie. :-/
Uwaga! Użytkownik demo'NiC nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 67 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: gues1234 »
Znalazłem ciekawy artykuł o WHO, pandemii, szczepieniach...

Po drugie; na 3 miesiąc przed ogłoszeniem informacji o rzekomej świńskiej grypie WHO zmieniło definicję pandemii [ grudzień 2008]. Konia z rzędem dlaczego to zrobiło? Porzednia definicja mówiła, że epidemia jest wtedy, kiedy w danym kraju następuje istotny wzrost zachorowań na daną chorobę. A pandemia wtedy kiedy takie epidemie “lokalne” są co najmniej w 6 krajach. Obecnie nie potrzeba epidemii w 6 krajach wystarczy, że wirusa lub bakterię stwierdzi się w 6 krajach.

Przełóżmy to z “polskiego na nasze”. Jeżeli dana bakteria lub wirus ma być w 6 krajach, to dlaczego, do dnia dzisiejszego, czyli prawie rok po zmianie definicji, WHO nie ogłosiło pandemii kiły, rzeżączki, malarii i co najmniej kilkunastu innych chorób?
http://dakowski.pl/index.php?option=com ... id=53Wpisa
Uwaga! Użytkownik gues1234 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 858 / 50 / 0
Nieprzeczytany post autor: rrd »
Ludzie na tyle obawiają się grypy, że widziałem już parę osób w maseczkach w Warszawie, a gdy w autobusie kaszlę to patrzą na mnie jak na trędowatego, odsuwają się, przechodzą na drugi koniec autobusu (dobry sposób na ogarnięcie sobie siedzenia ;))
[abbr=90]robię profesjonalne recepty. BTC===[/abbr]
ODPOWIEDZ
Newsy
Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.

Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.