Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
Czy gdybyś miał(a) taką możliwość - zaszczepił(a)byś się przeciwko grypie AH1N1?

Czas głosowania minął 03 lutego 2010

Tak
13
9%
Nie
108
78%
Być może
18
13%

Liczba głosów: 139

ODPOWIEDZ
  • 321 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: astaroth »
Szczepionki chój. Jak mam umrzeć, to umrę. Nie będę sobie wszczepiać wirusów nawet w formie uśpionej czy martwej.
Meow.
  • 67 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: gues1234 »
Zastanawiające jest też, że w 2008r., gdy na świecie panowała całkiem spora recesja, spółka
CHUGAI PHARMACEUTICAL CO. (należąca do koncernu La Roche), przewidywała wzrost zysków ze sprzedaży leku Tamiflu na poziomie 531%!!!

http://www.chugai-pharm.co.jp/pdf/annua ... _12_04.pdf

Zauważcie jak prawie wszystkie rządy walczą o dostawy leku Tamiflu.
Dlatego uważam, że koncerny farmaceutyczne dobrze wiedziały że będzie 'pandemia' grypy A\H1N1.
Powiem więcej - to one go wyprodukowały i wywołały sztuczną 'pandemię'.
Ostatnio zmieniony 07 listopada 2009 przez gues1234, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik gues1234 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 105 / / 0
Nieprzeczytany post autor: NeuroDriver »
Oczywiście, że się nie zaszczepię.

W tych wszystkich zeitgeistach i innych podobnych jednak jest coś prawdy.
Czuję się taki mały jak widzę to jak wielkie korporacje manipulują lub próbują nami manipulować, że szkoda gadać.

Pierdolę to A/H1N1. Fuck them !
Uwaga! Użytkownik NeuroDriver nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2876 / 99 / 0
Nieprzeczytany post autor: Syn Bozy »
A jeżeli to zeitgeisty są manipulacją mającą odwieść Was od pomysłu zaszczepienia się ?
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 105 / / 0
Jeśli mielibyśmy iść tym tropem to byłoby to bez sensu:
Większość osób jest bardziej kierowana w tą stronę aby się właśnie ZASZCZEPIĆ
To mniejszość oglądała zeitgeist i inne tym podobne.

Po co więc ktoś miałby chcieć aby ludzie jednocześnie się szczepili i jednocześnie dochodzili do wniosków aby tego nie robić?

Słuszne byłoby to wtedy jeśli były by tutaj 2 strony , jedna dobra, druga zła. Ewentualnie obie złe, działające przeciw 'nam'. Dochodzi tu jednak do zapętlenia się w rozważaniach, powstaje pytanie: w takim razie skoro obie strony są złe to co za różnica się szczepić lub się nie zaszczepić?

W tym wypadku już wolę się nie szczepić
Uwaga! Użytkownik NeuroDriver nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Oczywiście, że się nie szczepię. Nie choruję, bo się dobrze odżywiam, dużo medytuję i uprawiam sport. Nie dam się wciągnąć w to całe gówno napędzane przez koncerny farmaceutyczne i światowe media. O coś im chodzi, ja nie wiem o co, więc nie biorę w tym udziału. W ogóle. Nie zabezpieczam się na wypadek pandemii, nie boję się jej, w ogóle o niej nie myślę. Wyłączam swoją osobę z ciągu przyczyn i skutków, w których dużą rolę grają ci chciwi ludzie.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 930 / 29 / 0
Nieprzeczytany post autor: tehacek »
Jeśli mielibyśmy iść tym tropem to byłoby to bez sensu:
Większość osób jest bardziej kierowana w tą stronę aby się właśnie ZASZCZEPIĆ
A ta mniejszość, której się wydaje że wpadła na trop spisku, nwo itd, która mogłaby być szkodliwa dla nadchodzących zmian zostanie wyeliminowana wirusem, na który reszta się zaszczepi ;)

spisek, spisek, jejeje.
  • 105 / / 0
Nieźle tehacek! O tym niepomyślałem :D

Niezaszczepieni zdechną a zaszczepieni -podatni na manipulacje przeżyją.

Taka defragmentacja świata :nuts:
  • 3854 / 315 / 0
Nieprzeczytany post autor: Procent »
Jebać grypę. Nigdy się nie szczepiłem, i ani razu nie miałem grypy. Nawet jeśli jestem przeziębiony to 1-2 razy w roku, i to może przez 2-3 dni. Póki jest się młodym, jebać choroby %-D .
Ostatnio zmieniony 07 listopada 2009 przez Procent, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 356 / 7 / 3
Nieprzeczytany post autor: onaJegoMac »
też mi tu coś śmierdzi
Uwaga! Użytkownik onaJegoMac nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Jednorazowa dawka leku psychodelicznego zmniejsza objawy zespołu lęku uogólnionego

W prestiżowym czasopiśmie JAMA opublikowano wyniki badania klinicznego fazy 2b, które rzucają nowe światło na leczenie zespołu lęku uogólnionego (GAD – generalized anxiety disorder).

Legalna marihuana tańsza niż u dilera, egzotyczne smaki. Jak rynek radzi sobie z obostrzeniami

Po przepisach utrudniających frywolne przepisywanie "zioła" jego spożycie rośnie - wynika z danych Centrum e-Zdrowia. W pierwszej połowie 2025 r. sprzedano więcej surowca niż w analogicznym okresie ub.r. Ograniczenia nie zdołały zahamować popytu i podaży, a rynek adaptuje się do restrykcji.

Dziewczęta piją ryzykowniej niż chłopcy

Raport informuje o rosnących problemach z alkoholem i marihuaną wśród młodzieży.