Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 678 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cypress »
Pan Stefan pisze:
Wyrazilem sie nieprecyzyjnie. Chodzilo mi o sytuacje, ze ktos bierze leki wiele lat, troche juz z zalozenia, ze "musze, bo jak odstawie, to i tak nie bede mogl spac". Takie hipochondryczne nastawienie.
Tutaj od razu przypomniała mi się matka tego gościa z "Requiem for a dream". Ona bło lekomanką chociaż trochę z innych podbudek niż większość z nas.
W sumie wydaje mi się, że bycie lekomanem i narkomanem się nie wyklucza.

[Kodeina - Uzależnienie]
  • 48 / / 0
Nieprzeczytany post autor: tmkl »
hmmm... Ale kodeina jest uwazana za narkotyk wiec jak ktos ja obrabia (mam na mysli ekstrakcje np z antka) to jest wtedy lekomanem czy juz narkomanem? zawsze mnie to zastanawiało

[Kodeina - Uzależnienie]
Głód miłości jest tak samo wielki, jak głód narkotyku...
Barbara Rosiek
  • 375 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Bodzi0 »
Lekoman=narkoman minus przestępca ;)

[Kodeina - Uzależnienie]
Uwaga! Użytkownik Bodzi0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 48 / / 0
Nieprzeczytany post autor: tmkl »
powiem jedno,: bez względy czy używasz leku czy szuwaksu z ulicy, jeśli jest to substancja narkotyczna to jestes narkomanem.
wszelkie etymologiczno-semantyczne zabawy nie zmienią faktu tego kim jesteś.
No to ja to wiedziałem, tylko zmyliło mnie troche twierdzenie pewnej osoby, która twierdzi, że mimo wszystko czegokolwiek bym nie ćpał to nie jestem ćpunem tylko lekomanem. i tyle. wiem, kim jestem :D i chyba poki co dobrze mi z tym :)

[Kodeina - Uzależnienie]
Głód miłości jest tak samo wielki, jak głód narkotyku...
Barbara Rosiek
  • 1718 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: forest »
Co za różnica?

I w takich naturalnych grzybach czy ziole, czy to w piksach jest substancja chemiczna. A sposób aplikacji, i to gdzie jest ona umieszczona ma znaczenie?

[Kodeina - Uzależnienie]
Uwaga! Użytkownik forest nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.

Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.

Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.