Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy Kava Kava działa na Ciebie
1.Tak
60
48%
2.Cos działa
29
23%
3.Słabo działa
14
11%
4.Nie czuje nic a nic.
10
8%
5.Działa ale w ogromnych ilościach.
12
10%

Liczba głosów: 125

ODPOWIEDZ
  • 82 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kava man »
10 kapsołek powinno wystarczyć ale to trzeba z kapsów wysypac i zrobic napoj!!!
trampek
  • 2129 / 29 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kuba Powiatowy »
Kava man pisze:
10 kapsołek powinno wystarczyć ale to trzeba z kapsów wysypac i zrobic napoj!!!
No właśnie o tym pisałem w powyższym poście. Kava w kapsułkach też zadziała, ale słabiej.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 729 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Toker »
Dobrze więc, będę myślał. Całkiem ekonomicznie wychodzi, czyż nie? :)
To see bee! To see sea: To see infinity, To see eternity! To city too - To see pee!
2C-B! 2C-C: 2C-I, 2C-E! 2C-T-2 - 2C-P!

Kładzenie ćpuna spać na trzeźwo to jak kładzenie żywego do trumny.
~ Lilia1

GG: 450537
e-Mail: FriendlyToker@gmail.com
  • 61 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Czesiek z Grajewa »
45 g za 55 zł+poczta ekonomicznie wychodzi??w 1 caps kvavy 20% czyli wądpie, że 200mg jest w ogóle reszta to pewnie wypełniacze jakieś sianko mielone ale zawartość kapsa jest w postaci białego proszku %-D
  • 2129 / 29 / 0
Korzeń kava kava nigdy nie był u nas tani. Cena tych kapsułek jest myślę, w miarę przystępna, zważywszy, że na stronie jednego ze sklepów podobne pudełeczko kosztuje 40 złotych więcej. Czy warto ? Kava jest używką nieszkodliwą ( o ile nie przesadzamy z ilością pitej kavy ) i działa wyraźnie. Myślę, że osoby lubiące alkohol, gbl czy benzodiazepiny będą z kava kava zadowolone.
  • 61 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Czesiek z Grajewa »
ale zaraz w Polsce teraz to chyba nielegalne jest : Na mocy ustawy z dnia 20 marca 2009 r. o zmianie ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii posiadanie roślin żywych, suszu, nasion, wyciągów oraz ekstraktów z Kava Kava jest nielegalne ... :wall: o ile zawarta w tym roślina to Piper methysticum
  • 4024 / 371 / 951
Nieprzeczytany post autor: pokolenie Ł.K. »
No, owszem. Trochę ryzykowne na dzień dzisiejszy kupować to , a tym bardziej na allegro.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 2129 / 29 / 0
pokolenie Ł.K. pisze:
No, owszem. Trochę ryzykowne na dzień dzisiejszy kupować to , a tym bardziej na allegro.
Czy ja wiem ? To nie jest marihuana, którą znają wszyscy. Zawsze mogę tłumaczyć się niewiedzą, zważywszy,że kava kava ta jest dostępna oficjalnie w internetowych sklepach. Konsument nie ma raczej obowiązku sprawdzenia przed zakupem czy dany lek bądź roślina jest legalna czy też nie, zważywszy, że legalną była jeszcze do niedawna. W ogóle nie zostało podane do publicznej informacji jakie substancje są na liście środków odurzających.
  • 578 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: fla »
Po 1,5g ekstraktu w kapsułkach na pusty żołądek - zero jakichkolwiek efektów. Nie wiem tylko czemu, skoro 2 dni wcześniej 1g zadziałał.
Burial - Archangel (Uppermost Rework)
  • 2129 / 29 / 0
Ja zawsze robiłem tak, że rano jadłem śniadanie a po przyjściu z pracy na pusty już żołądek piłem kava. Wówczas działała najmocniej. Co do działania, to niepotrzebnie tak ostrożnie podchodzisz do dawkowania. Kava nie jest zabójcza ani nie wywołuje zatruć. Po przedawkowaniu kavy będziesz się czuł jak po dużej ilości alkoholu, ale z zachowaniem większej samokontroli. Na pewno brak działania nie jest spowodowany tolerancją. Ja w ogóle do ekstraktów nie jestem jakoś przekonany. Nie działały na mnie tak mocno jak świeży korzeń. Może spróbuj ekstrakt rozpuścić w chłodnym mleku z dodatkiem oleju albo masła ? No i śmiało- zwiększ dawkę.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Raport unijnej agencji ds. narkotyków: Polska na czele produkcji syntetycznych katynonów

Polska jest na czele europejskiej produkcji syntetycznych katynonów, jednej z najczęściej nadużywanych substancji psychoaktywnych - wynika z raportu Agencji Unii Europejskiej ds. Narkotyków (EUDA). Przy wytwarzaniu narkotyku współpracowały polskie i ukraińskie grupy przestępcze - dodano.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...

Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.