Oczywiście przebrnąłem przez wszystko co mi tutaj lub na trawce wpadło w ręce, ale wolę się dwa razy zapytać niż coś zniszczyć.
Zamówione nasiona to Disel Ryder x Lowryder2 z f2seeds, powierzchnia boxa to jakieś 65 cm2, wysokość jakieś 50 cm. Do boxa będą wchodziły dwie roślinki, wnętrze wyklejone kocem ratunkowym, oświetlenie to będą dwie świetlówki o łącznej mocy 200 W i łącznej wartości lumenów 2700 (co wedle tego co przeczytałem wydaje się być minimum na powierzchnię boxa) no ale więcej niestety nie da rady. Wentylacji raczej nie planujemy, ale gdyby okazało się, że w środku jest za ciepło to będziemy działać. Ziemia to zwykła ziemia ogrodowa, planujemy rozrobić ze styropianem (30% styropianu 70% ziemi).
To w sumie na tyle, jakieś uwagi, rady, ostrzeżenia ?
Po dzisiejszym robię przerwę
edit: ja polecam poczytac na haszyszu tak na forum jak i na glownej. jest tam na prawde wszystko:)
Pilzenzeit, pilzenzeit, pilzenzeit...
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Palenie marihuany na mrozie: Dlaczego „faza” uderza dopiero po wejściu do ciepła?
Stoisz na balkonie, skulony w kurtce, przestępując z nogi na nogę. Jest minus pięć stopni. Odpalasz jointa, zaciągasz się mroźnym powietrzem i… masz wrażenie, że to nic nie daje. „Słaby temat?” – myślisz. Dopiero gdy wchodzisz do ciepłego salonu i zdejmujesz czapkę, rzeczywistość uderza Cię z siłą pociągu towarowego. Nogi robią się miękkie, a głowa nagle waży tonę.
Europa zasypana kokainą. Rekordowy przemyt i miliardowe zyski narkotykowych karteli
Unia Europejska stała się światowym centrum przemytu i konsumpcji kokainy, a rekordowe konfiskaty nie są w stanie zatrzymać fali białego proszku zalewającej kontynent. Jak alarmuje hiszpański dziennik „El Pais”, powołując się na dane światowych i unijnych agencji antynarkotykowych, nigdy wcześniej na świecie nie produkowano ani nie konsumowano tak dużej ilości tego narkotyku. Rynek jest wart miliardy euro, a na granicach UE działa ponad 440 potężnych organizacji przestępczych.
36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4
Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.