-Jakiej mocy hps na taka powierzchnie kupic ?
-jakie odmiany proponujecie ?
-czym wylozyc growa w srodku ?
-jakie nawozy stosowac ?
-jak oswietlac dana odmiane ?
Po dzisiejszym robię przerwę
Pierwsz raz robie growa i tak mam kolumne która ma 62/40 i tak:
Jakiej mocy hps na taka powierzchnie kupic
-jakie odmiany proponujecie ?
-czym wylozyc growa w srodku ?
-jakie nawozy stosowac ?
-jak oswietlac dana odmiane ?
Flo - Flowering - Kwitnienie (wiki): wywołasz je ustawiając oświetlenie 12/12. Wtedy powstają kwiatki czyli to co tygryski lubią najbardziej ;D. Trwa to ok. 8tyg zależnie od odmiany. Czytaj forum. Obejrzyj jakąś fotorelacje poczytaj o cudzych boxach, zaprojektuj coś, opisz co jak i po co chesz zrobić a my wskażemy błedy i poprawimy. Nikt nie będzie Cię wyręczał. No chyba że będzie miał dobry humor jak ja dziś.
Autoflow'y oświetla się troche inaczej. Poczytaj bo ciągle padają te same pytania i wciąż dajemy te same odpowiedzi.
Zrozum że nikt nam tu nie płaci za dzielenie się wiedzą i doświadczeniem, robimy to dlatego że kiedyś ktoś nam też pomógł. Dlatego czytaj bo wszystko już było a jak coś jest dla ciebie niejasne to zapytaj. Doradze, odpowiem na sensowne pytanie, podeśle link ale nie bede za ciebie wszystkiego robił.
Poczytaj o mikroboxach.
Co do ak48 imo to zły pomysł, może jakiś AK z autoflow? np: "AK 47 - Automatic", " AK47 x Lowryder#2" od f2seeds.pl
Co do oświetlenia przy takim ustawieniu potrzebujesz: 4600 lm.
Czytaj różne tematy by dowiedzieć sie czego w sklepie szukać, np: http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=11939
montaż żar.energo i odbłyśnika: http://www.haszysz.com/uprawa-indoor/22 ... ikiem.html
życze wytrwałości i powodzenia
Możesz hpsa, wybierz co ci się bardziej opłaca. Z ciekawości sprawdziłem i nowy hps 70w wyjdzie 109 zł, nie wiem ile żarówka kosztuje dajmy na to 30zł. za 140,- hps 70w. Może ktoś ma używany na allegro.
Hps 70w ma 6600lm.
Jak nikt nie może o tym wiedzieć to przygotuj się na kłopoty typu uciekające światło przez szparty (sylikonem od wewnątrz łączenia przejechać, plastelina i co ci przyjdzie do głowy)
Drzwiczki jeśli takowe będą to muszą być uszczelnione dobrą uszczelką ja kiedyś użyłem "profil D" z obi, na dziale z drzwiami, 1,99zł /mb. Efekty były b.dobre.
Wentylatory łazienkowe itp odpadają bo wyją jak odkurzacze.
Wentylatory komputerowe 120x120mm 12v, koniecznie ŚLIZGOWE (łożyskowe po przymocowaniu są głośne) znajdziesz na allegro. Miedzy wentylatory a deske warstwa jakiejś uszczelki żeby niwelowała drgania.
Zapach na flow i tak będzie czuć, zainwestuj w jakiś neutralizator zapachów (vaportek mini, hemp.pl) wtedy nie czuć ganji a jakąś gume arabską - w całym pokoju jebie.
Filtry węglowe zatkają wentylacje, przyłożenie filtra "do okapu" tak samo, temperatura podskoczy za wysoko.
@masturbator: ja nie. Widziełem gdzies w sieci że grzyby ktoś sadził ;]
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób
Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę
Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD
Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.