Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 142 / 3 / 0
Witam, znalezienie tego watka namowilo mnie by zalozyc taki temat, odnosnie wątka jest to kilka ciekawych teorii laczacych wiary z uzywkami - http://www.forum.ateista.pl/showthread.php?t=5717

Mysle ze znajdzie sie wiecej ciekawych materialow ;)
https://hyperreal_upp
  • 386 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Chaotka »
Ja znalazłam w necie bardzo ciekawą książkę na ten temat .

Pokarm Bogów

Niestety boję się jej zamówić... Rodzice czepiają się moich książek okultystycznych, a co dopiero okultystycznej książki o dragach xD
Uwaga! Użytkownik Chaotka jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 137 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Neko »
chaotka, wyloguj się, zaloguj jeszcze raz, i popatrz na ten wątek świeżym okiem. i odpowiedz sobie, kto fejlnął ;)

Pokarm bogów bardzo zajebisty, bardzo bardzo zajebisty nawet. Makena troszkę sobie przesadza oczywiście, tak, że książkę można streścić w zdaniu 'grzyby a historia ludzkości' (w kolejności tej, a nie odwrotnej); ale, bądź co bądź szanuję go raczej jako wizjonera niż 'naukowca'

btw, temat jest relewantny do moich intrestsów, jako przyszłego boga antropologii kulturowej. dawać dawać, ćpunki
celebration of mind as play
  • 142 / 3 / 0
Oczywiscie temat nawiazuje tez do dziel blizszych naszym czasom, rolling stonsi chyba preferowali jakies psychodeliki? a ktos wie czy ich jakas tworczosc byla pod wplywem lsd? A pokarm bogow niebawem sciagne (bo jestem za biedny na zakup)
https://hyperreal_upp
  • 432 / 1 / 0
Narkotykowiec pisze:
Oczywiscie temat nawiazuje tez do dziel blizszych naszym czasom, rolling stonsi chyba preferowali jakies psychodeliki? a ktos wie czy ich jakas tworczosc byla pod wplywem lsd? A pokarm bogow niebawem sciagne (bo jestem za biedny na zakup)
Stonesi to bardziej kokaina i Alkohol, The beatles a zwłaszcza Jim z Doorsami to różnej maści psychodeliki
off
  • 84 / / 0
Nieprzeczytany post autor: katul »
psychoaktywna mozna nazwac substancje naturalna lub syntetyczna, wplywajaca na osrodkowy uklad nerwowy.
skoro wszystko co odbierane, wpływa na nasz układ nerwowy; bios lokalnego punktu zero, to z samego faktu posiadania percepcji, wszystkich ludzi mozna nazwac cpunami a nasza historie narkotyczna konstrukcja morfologiczna.

http://www.youtube.com/watch?v=qwBABYMq9PQ - bill hicks, keith richards

http://jamesarthur.net
http://books.duckduckgo.pl/books?id=qSL9jRT ... t&resnum=3
Ostatnio zmieniony 20 lipca 2009 przez katul, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik katul nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 84 / / 0
Nieprzeczytany post autor: katul »
problem w dyskusji polega na fakcie, że wszystko co wiem jest nieprawdą. Teoria chaosu mówi o skrzydłach motyla wywołujących huragan. Nie sposób przecenić wpływ narkotyków na przyczynowo-skutkową ścieżkę ludzkości.

Wiem, że wielu ludzi nie zgadza się z teorią mckenny przedstawiając ją w świetle:
książkę można streścić w zdaniu 'grzyby a historia ludzkości' (w kolejności tej, a nie odwrotnej)
co bierze się z jej niezrozumienia (chociaz nie wątpie, że grzyby były na ziemii przed ludźmi).
To trochę jak z ogniem - bez umiejętności ognia tez istniał człowiek, jednak bez niej nie ma mowy o ewolucji.

btw. nie wiem czemu ale pierwsze, co pomyślałem jak zobaczyłem post Chaotki, że to wkręt.
to troche zabawne ale jesli crowley mial racje to respawn powinien naturalnie wzrastac, dajac rzuty 15 letnich magow chaosu.
Ostatnio zmieniony 20 lipca 2009 przez katul, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik katul nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 137 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Neko »
podchodzę do tej teorii sceptycznie, jak do reszty. ale owszem, rozważam ją na poważnie, co stawia mnie raczej w niszy.
nawet, jeżeli ta książka mnie całkowicie nie przekonała, to sprawiła, że na wiele rzeczy patrzę teraz inaczej. prowokuje do myślenia, i o to cho. zajebiste teksty o telewizji i cukrze na przykład.
celebration of mind as play
  • 2637 / 37 / 0
spojrzcie chociaz na rastafarian ich religia scisle zwiaznana jest z marihuana
45 Potem wszedł do świątyni i zaczął wyrzucać sprzedających w niej. 46 Mówił do nich: «Napisane jest: Mój DOM będzie domem modlitwy, a wy uczyniliście z niego jaskinię zbójców»9.
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Ostatni Aztek »
Skoro pojawił się temat Stonesów - polecam zapoznanie się chociażby z tekstem piosenki "Something Happened To Me Yesterday" z "Between The Buttons" czy całym albumem "Their Satanic Majesties Request" zanim zaczniecie snuć podobne domysły. Jasne, że mieli kontakt z psychodelikami ^_^
Uwaga! Użytkownik Ostatni Aztek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.

Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Jak marihuana niszczy serce

Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.