Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 55-60 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 3523 / 56 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
Możecie mieć przy sobie 1000 woreczków, 2000 wag i 20 kg marihuany i niech ktoś udowodni, że sprzedaliście komuś choć gram. Może lubię sobie porcjować po 0,1 bo akurat tyle palę albo mam takie widzimisię się i chuj wysokiego sądu to obchodzi, a wagi zbieram dla zabawy tak jak inni znaczki.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 212 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mr_obscene »
wszystko się zgadza ale w teorii,
wolałbym tego praktycznie nie sprawdzać..
Uwaga! Użytkownik mr_obscene nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 119 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: tazek »
I tak zawsze Ci przypierdolą coś :z.
  • 4 / / 0
Nieprzeczytany post autor: adx »
hmm, mojemu znajomkowi policja wbiła na chatę, przeszukali pokój i wzięli na przesłuchanie (do innego miasta!). czemu? bo jakiś typ by się ratować wymyślał nazwiska. ale na szczęście się przyznał i puścili kumpla..
  • 2095 / 514 / 0
Nieprzeczytany post autor: KapitanAizen »
Właśnie jak to z tym jest , wystarczy zeznanie jednej osoby żeby policja zdobyła nakaz rewizji domu ?
Co do posiadania staffu w kilku dilerkach to zawsze można powiedzieć, że diler miał podzielone na ćwiary i tak dał.
Jak nie mają zeznania, że się komuś sprzedawało to porcjowanie towaru nie jest dowodem.
zalezy jak sprawdza telefon i beda wiesz smsy nawet jakies przypalowe to moja dojebac
Jak ktoś wysyła takie sms'y to sam sobie jest winien. Wszyscy wiedzą, że policja ma możliwość odzyskania wiadomości tekstowych. W takich sprawach się dzwoni a nie pisze. :cool:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Operacja „Kryształ”

Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.