Ostatnimi dniami nabyłem elektronicznego papierosa (zamierzam rzucić palenie). Swoją drogą bardzo fajne urządzenie. "Paliwem" do tego e-papierosa jest liquid (e-liquid). 2-3 krople tego płynu wystarczą na tyle co jeden fajek. Składa się on głównie z Glikolu propelynowego (PG) oraz gliceryny i wody oraz oczywiście nikotyny rozpuszczonej w PG. I tak sobie rozmyślam czy nie można by zamiast nikotyny "palić" np. THC ? Z tego co się orientuję to trzeba by wyekstrahować THC z konopi i to tak żeby nie było w tym ekstrakcie żadnych substancji smolistych (bo popsułoby to e-fajka). Czyli powinno być czyste THC, najlepiej rozpuszczone w Glikolu Propelynowym tak jak nikotyna.
A teraz motywacja:
Nie wiem czy widzieliście kiedyś e-papierosa. Jest to plastikowy kijek ze światełkiem na końcu i ustnikiem na początku. Jak się ciągnie to światełko się świeci. Można takie e-fajki "palić" w restauracjach, kinach, szpitalach, czyli wszędzie tam gdzie nie można palić niczego innego. Właśnie "palić', anie palić, bo z tego e-fajka nie wydobywa się żaden dym tylko para wodna bez zapachu! Ekstra. A teraz możnaby jeszcze bezprzypałowo palić ganję, i to w bardzo przyjemny sposób :)
pozdrawiam,
i witam na forum, bo to mój pierwszy post
ten papieros jest na baterie? pokaz fote :-P
thc paruje w 200 stopniach.
a ty greenz - no nie pierdol ze nie widziales takiego papirosa :D niewieze.
i ze gogli nie masz to tez niejasne dla mnie :D
@przeroślak ile takie cudo kosztuje? Sam papieros i ten cały liquid?
Paliłam raz e-papierosa. Całkiem śmieszne. Nie wiedziałam wcześniej, że sama nikotyna jest słodka. Chociaż porównania nie mam, bo zwykłego papierosa nie paliłam nigdy.
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
Kurwik pisze: To raczej był smak gliceryny.
tak wygląda:
[ external image ]
Mój jest cały biały.
@greenz
Vaporizer to dobra rzecz, nawet sam jeden zrobiłem. Ale jest duży, nieporęczny i troche przypałowy, np. w kinie ;) Za to e-papieros wygląda jak szlug i można go palić nawet przy policjantach :) to dopiero coś: aplikacja thc tuż przed policjantem - banan na twarzy murowany :)
@rysiekzklanu
Temperatura atomizera wynosi ok 180*C. Ale myślę, że jeśli rozpuścić thc w glikolu propelynowym to by zadziałało tak samo jak z nikotyną. Tak myślę. Dla jasności nośnikiem nikotyny w e-fajku jest glikol propelynowy. - temperatura wrzenia tej substancji to ok. 188*C i taką ma atomizer. Nikotyna natomiast ma temeraturę wrzenia 247*C, więc jest nawet wyższa niż thc, więc tu nie widzę problemu.
@masturbator
Dość ciekawy pomysł. Ale słyszałem o różnych skutkach ubocznych syntetyków. Nie wiem czy to było by bezpieczne. Jednak wolałbym z oryginalnym thc.
nie wiem jak z rozpuszczalnoscia w glikolu, na pewno rozpuszcza sie w etanolu. ale nie sadze zeby bylo to w ogole potrzebne
zdaj relacje
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.