Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 246 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mateoqwe »
macie jakieś miejscówki w kuj pom ?? a może bory tucholskie był by odpowiednie ??

[Grzyby - Gdzie znaleźć (dziko rosnące)]
Uwaga! Użytkownik mateoqwe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 463 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: masturbator »
zna ktoś przewodnika po owczych urodzajach?

[Grzyby - Gdzie znaleźć (dziko rosnące)]
Uwaga! Użytkownik masturbator nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2129 / 29 / 0
W związku z prośbami użytkowników odnośnie stworzenia wątku z luźnymi gadkami na temat tegorocznych zbiorów łysiczek, zakładam ów temat. Tu wymieniajcie się informacjami typu : W jakiej miejscowości są łysiczki, gdzie ich szukać itp. Po zakończonym sezonie watek pójdzie sobie, co logiczne, do kosza. Postaram się także przenieść tutaj owe luźne gadki z wątku ogólnego.
Enjoy ;-)
Ostatnio zmieniony 10 września 2009 przez Kuba Powiatowy, łącznie zmieniany 2 razy.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 5299 / 104 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
No. Masz szczęście :finger: %-D Dzwoniłem po ludziach z Kotliny Kłodzkiej i na razie kicha. Jak jutro czas pozwoli pojadę kilka km;ów za Wrocław, gdzie nie było mnie dobre ponad 730 dni i porozglądam się. Wątpię raczej ażebym znalazł interesujące mnie okazy, brakuje mi nieco deszczu i porannych mgieł, także wewnętrzny instynkt grzybocierzyński podpowiada mi, że to jeszcze nie czas. Zresztą zobaczymy jeszcze co Salvia powie mi dziś na ten temat :diabolic:
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 94 / / 0
Nieprzeczytany post autor: psychotata »
silesia obradza w grzybersy , w sobote na bank grzybimy z Salvim , w nocy w pizga , a jak rano wyruszam na pociąg to mgły i mokro .
  • 80 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: islandur »
od 1szego wrzesnia ruszam. Tereny flamandzkie
nie o różach nie o bradkach
  • 3854 / 315 / 0
Nieprzeczytany post autor: Procent »
Nie ma chuja, trzeba się wybrać na łąki, ale po solidnych opadach. Jeżeli ktoś chętny z Kuj-Pom, to proszę pisać. Jestem początkującym grzybiarzem, więc przyda się jakieś bardziej wprawione oko ;].
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 46 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Salvi »
Sobota, sobota!! Już się nie potrafię doczekać kochanych grzybasków.
  • 94 / / 0
Nieprzeczytany post autor: psychotata »
btw gdzie foty zbiorów ;d
Ostatnio zmieniony 25 sierpnia 2009 przez psychotata, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 11 / / 0
Nieprzeczytany post autor: TeHaTeHA »
siema gdzie moge znalesc -jestem z Gliwic
Uwaga! Użytkownik TeHaTeHA nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

Okultystyczne rytuały czy "zabawa" pod wpływem medycznej marihuany? Co wydarzyło się na Górze Cment

"Wszystko wskazuje na to, że ktoś uczynił sobie z cmentarza miejsce zabawy. Jak niebezpiecznej? Nie wiadomo. Być może pod wpływem leczniczej marihuany, której sprzedaż prowadzona jest tylko na receptę. Opakowanie po takim leku, leżało wśród świec, lampek, kartek z dziwnymi, niemożliwymi do odczytania tekstami, ale też monetami, drewnianymi figurkami i chustami."