Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
mietaur pisze:The results of early chromosome studies suggested that true genetic damage might be a consequence of LSD exposure. The comprehensive evidence from studies on drosophila indicates no mutagenic effect from 0.28 to 500 µg of LSD per milliliter and a definite mutagenic effect from 2,000 to 10,000 µg/ml; this is consistent with a threshold response or a sigmoid dose-effect relation. We believe that LSD is, in fact, a weak mutagen, effective only in extremely high doses; it is unlikely to be mutagenic in any concentration used by human subjects.
Norman I. et al. - LSD and Genetic Damage
Science 30 April 1971: Vol. 172. no. 3982, pp. 431 - 440
http://www.sciencemag.org/cgi/content/a ... 431?ck=nck
Astral pisze: Jak dasz mi tyle kwasa to moge zjesc
nicze pisze: .M]http://www.sciencemag.org/cgi/content/a ... 431?ck=nck[/url]
antraxkelso pisze:zawsze można zrobić bagprint, łysiczki. tyle że nie wiem czy to zdrowe/zdrowsze od thumbprinta.Astral pisze: Jak dasz mi tyle kwasa to moge zjesc
Zamiast wpierdalac tony grzybow mozna zjesc czysta psylocyne. Ale ja jestem zdania, ze powyzej pewnej granicy "mocniej" juz nie bedzie. Moze kwas jest tutaj wyjatkiem, ale wszystkie fenetylaminy, jakich probowalem maja swoje maksimum, powyzej ktorego mocniej juz sie nie da, z reszta nie wyobrazam sobie tego mocniej, jak spoza oevow juz nic nie widac i wchodzi sie na slupy i drzewa.
zawsze musi dac sie mocniej - az do utraty przytomnosci, swiadomosci, przyczepnosci, rozsadku i paru innych przydatnych cech ;]
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania
Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.