Metadon to najprostszy chemicznie opioid – 6-(dimetyloamino)-4,4-difenyloheptan-3-on.
Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 3449 / 122 / 8
Nieprzeczytany post autor: Czeslaw »
Nie można legalnie prowadzić samochodu pod wpływem metadonu, jest to zabronione przepisami. Inna sprawa, że wykrywalność jest pewnie niska - ale gdy spowodujesz wypadek, lub z jakiegoś innego powodu sprawa trafi do sądu, to masz lipę - bo sąd w oczywisty sposób jest w stanie dotrzeć do informacji, ze jesteś na programie.
  • 584 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mastah »
No to macie w Polsce przejebane. Kolo kliniki w ktorej jestem zawsze jest minimum dwa psy i jeszcze nigdy mi nic nie powiedzieli ze nie mozna jezdzic po methadonie a zawsze parkuje przed ich nosem. Na pewno jakbym mial wypadek i mial w sobie nielegalny methadon to byc moze mogli by mnie pociagnac do odpowiedzialnosci a jak jest legalny to watpie. Przeciez to jest lekarstwo jak kazde inne. Nigdy nie widzialem napisow na buteleczce zeby nie prowadzic samochodu pod wplywem methu.
America's C.R.E.A.M. team
  • 149 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: zaklin »
Oczywiscie ze po metadonie nie mozna prowadzic przeciez to tez narkotyk tylko pod inna postacia.
  • 3449 / 122 / 8
Nieprzeczytany post autor: Czeslaw »
Mastah pisze:
Przeciez to jest lekarstwo jak kazde inne.
Tak, takie jak morfina albo klonazepam (przykłady, może z dupy). Po nich też można jeździć samochodem u was?
  • 584 / 21 / 0
Czeslaw pisze:
Mastah pisze:
Przeciez to jest lekarstwo jak kazde inne.
Tak, takie jak morfina albo klonazepam (przykłady, może z dupy). Po nich też można jeździć samochodem u was?
Tego nie wiem to Ci nie odpowiem. Ale z methadonem jest tak jak pisze. Zreszta nie musicie wierzyc.
  • 329 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Green Hulk »
Mam pytanie odnośnie metadonu. Wiem, że jest butelka. A czy jest także w postaci białej, płaskiej tabletki (z napisem?)? Można je dostać na zwykłą białą receptę... Kiedyś chyba były, nie wiem jak teraz. Jaka dawka jest w tych tabsach (jak takie teraz są)?
Uwaga! Użytkownik Green Hulk jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 584 / 21 / 0
Jaka dawka jest w tych tabsach (jak takie teraz są)?
Nie wiem jak w Polsce ale w US najczesciej spotykalem sie z 40mlg/1 tabletka. Taki niby kwadrat o wielkosci ok 1cmx1cm przedzielony wzdluz i wszerz aby mozna bylo go latwo zlamac i podzielic na 4 rowne kawalki po 10mlg. Spotykalem sie rownierz z 20mlg/1 tabletka.
Ja wole jednak metadon w plynie, nie trzeba go rozpuszczac tylko siup w ten glupi dziub i po bolu. A tak to potrzebujesz wode, szklanke, cos do mieszania; na koncu jeszcze duzo osadu zostaje. :kotz:
  • 297 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Mules »
mlg? chodziło Ci o miligramy, czy metadon jakoś inaczej się dawkuje? Sory, że zalatuje z lekka offtopiciem, ale ciekawość rzecz ludzka :)
  • 584 / 21 / 0
Mules pisze:
mlg? chodziło Ci o miligramy,
Tak.
czy metadon jakoś inaczej się dawkuje?
Nie spotkalem sie z innym dawkowaniem.
  • 13 / / 0
Nieprzeczytany post autor: gagakrk »
niestety prawda jest taka ,ze metax jest duzo mocniej wpieprzajacy niz jakikolwiek inny drag !!! :( uzytkownicy oczekuja po nim haju a tu niestety rozczarowanie ,bo i owszem przez pare miesiecy na poczatku jest ok nie ma skreta , i nawet lekko speeduje ale do czasu . organizm sie nasacza i szybko przyzwyczaja. z wlasnego doswiadczenia stwierdzam , ze z meta mozna zyc duzo normalniej ale to kurewska smycz!!!
"SMIERC TO MINIMUM (....) "
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.