Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
szkarlatny pumpernikiel pisze: Sadit mozes uz v decembri,alebo februari..
Najviac ludi sadi v marci,kedy mak uz zacina rast..
Zber urody je potom v july..Najviac ludi zbera urodu
okolo 15 az 30 jula..
Problemem moze by tylko to cholerne podlewanie. Logiczne ze w polu redneck'ow to raczej z konewka biegac sie nie da bo juz z kilometra wiedza ze "nie jestes swoj" hehehe :-D Wypada tylko modlic sie o deszcze i miec duzo wiary :-) Wyroslo kiedys cos komus w takich pseudo warunkach?
PS. Czesi i slowacy to w wiekszosci porzadny narod. Nigdy sie nie zawiodlem a mialem pare hobby gdzie czechy mnie wspomagaly (mountainboard dawniej kiedys... stara bron, troche audio dupereli) :-D
Ohladom sadenia na cudzie polia ti neporadim..
Nepoznam nikoho kto by to robil..
Ale pokial ti ide o niaky jednorazovy 'experiment'..
Tak ti to mnozstvo makovic snad bude stacit..
Myslim ale ze majitel pola to vytrhne ako burinu(chwast),este nez zacne kvitnut..
'sp'
-------
Wczoraj posiałem w kilku miejscach wokół takiego mokradła (można po tym mokradle chidzić i rośnie tam trawa) które znajduje się na polu. Ciągnik tam nie wjedzie, bo by się zakopał. Ciekawe czy makom nie będzie tam za mokro?
W sumie uprawa maku - jeśli nie jest się rolnikiem - to cięzka sprawa.
EjeMqv63qzcBDbheXUtQcmcMHaCGGXk8cCS
A jak chcecie praktycznych korepetycji to dzisaj leci na TVP1 "Dobry wojak Szwejk" (tez dobra pozycja do kodeiny i opoidow... szkoda ze kurier sie spoznil). Oryginalna sciezka audio i nauka jak znalazl he he he :-D
biscuit pisze:Uprawa maku jest chyba dużo mniej problematyczna niż uprawa MJ.
I spiesz się z tym sianiem moim zdaniem maj to już za późno.
....... tzn. tak mysle teoretyzujac ofc. :D
Wsypał je do wody, a po dniu namaczania postanowił lać tą wodą po nieużytkach na których rosną maki lekarskie.
Wiem że jest już pora zbiorów, ale czy SWIM ma jakąkolwiek szanse zebrać coś pod koniec lata ?
:listen:
Jeśli podobne pytanie zostało już zadane, przepraszam.
Nie chciało mi się jednak przebijać przez tony postów w języki czeskim, który mnie drażni.
Swoją drogą, wiecie jak oni rżną naszych pracowników którzy pracują w Czechach ?
A ja mam pytanie na temat nawożenia. Wiem, że coś tam było po czesku o azocie, ale nie mogę znaleźć. Jak często nawozić i czym najlepiej nawozić?
Można ze 2 razy azotowym a potem ze dwa razy potasowym. najlepiej stosowac nawozy długo działające
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN
Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.