Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
"Metadon jest silnym narkotykiem, skutecznym środkiem przeciwbólowym i wywołuje równie silny nałóg jak morfina."
bo z tego, co kojarzę, metadon jest sotosowany w kuracjach odwykowych. Ta opinia powtarzana jest parę razy. Czy więc mistrz Burroughs się mylił? Dlaczego?
Jest stosowany w leczeniu odwykowym ponieważ u osób z wysoką tolerancją nie wywołuje haju, a jedynie znosi skręta po opioidach, choć sam przy nagłym odstawieniu powoduje jeszcze gorsze rewelacje niż hel
Hyperreal extra Woodstock team '09
CHWAŁA KOGO!
Godom po ślonsku, jym kwasa, kurza ziele, zajebiiiiiiiiiście sie bawia - jestem okej? :D
ale dzieki temu tematowi dowiedzialem sie ze narkotyki=opioidy (w sensie medycznym), to ci ciekawostka :-P
Mastah pisze: Nie mylil sie. Na tej dawce co ja jestem niektorzy by mieli zajebista faze.
zaklin pisze:A ile masz?Mastah pisze: Nie mylil sie. Na tej dawce co ja jestem niektorzy by mieli zajebista faze.
Hurra, diese Welt geht unter
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Ibogaina a uzależnienie od ketaminy: co pokazał jeden opis przypadku
Recenzowany opis przypadku opublikowany w „Frontiers in Psychiatry” opisuje 30-letniego mężczyznę, u którego po podaniu ibogainy ustąpił jednoczesny głód ketaminy, kokainy i alkoholu, a abstynencja utrzymała się przez 17 miesięcy. To relacja o jednym pacjencie (n=1), a nie badanie kliniczne — i właśnie od tego ograniczenia trzeba zacząć, żeby dobrze zrozumieć, co ta praca wnosi, a czego nie rozstrzyga.
Narkotyki w listach do więźniów. Wysyłali je do zakładów karnych w całej Polsce
Narkotyki trafiały pocztą do więzień w całej Polsce. Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko małżeństwu z Gorzowa Wielkopolskiego. Ewelina T. i Marcin T. mieli przez ponad cztery lata uczestniczyć w procederze, którego wartość oszacowano na co najmniej 50 tys. zł.
Nieprzytomni nieletni i pacjent z 7,3 promila
Lekarka opowiada „mrożące krew w żyłach” alkoholowe historie z oddziału toksykologii.