greenz pisze: radze ci przynajmniej zrobic sobie badania. mysle ze ta lektura cie do tego skloni. opisany jest przypadek kolesia pijacego regularnie alkohol, ktory sie przeziebil, odstawil alk i 4 dni przyjmowal paracetamol w dawkach terapeutycznych. po miesiacu zmarl
... ten gość w artykule, co zmarł, pił 15 lat, nie kilka godzin.
kiedyś miałem podobną sytuację i trochę chodziłem spięty, bo zatrucie paracetamolem może wyjść po np. 2dniach, ale nic mi nie było, teraz też nie będzie;]
Kazik pisze:O ile zgadzam się, że wątrobę należy oszczędzać, że picie + środki trzeba ostrożnie, to...greenz pisze: radze ci przynajmniej zrobic sobie badania. mysle ze ta lektura cie do tego skloni. opisany jest przypadek kolesia pijacego regularnie alkohol, ktory sie przeziebil, odstawil alk i 4 dni przyjmowal paracetamol w dawkach terapeutycznych. po miesiacu zmarl
ej no proste ze pewnie mial uszkodzona watrobe wczesniej i zarzucil duzo paracetamolu zanim pojawily sie u niego objawy. na pewno tehacek nam nie wykituje ;] ale watrobe mogl sobie uszkodzic...
O ile zgadzam się, że wątrobę należy oszczędzać, że picie + środki trzeba ostrożnie, to...
Od jutra rzucam.
anonimus pisze: lol ja tez piłem wódke nie raz po antku i nic mi nie było, nic mnie nie bolało.
Porady w rodzaju "mój kuzyn skoczył z drugiego piętra i nic mu nie było" to chujowe porady.
Od jutra rzucam.
Polecam biorącym kodę okresowe (np. co pół roku) badania wątroby. Są, jeśli nie za darmo, to za jakieś śmieszne pieniądze (dostałem ulotkę kiedyś, i była tam cena, w sumie, wychodziło z 5 zł)
Hurra, diese Welt geht unter
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.