Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1530 / 9 / 0
Zobacz sobie, że tych dwóch substancji nei powinno się mieszać!
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 1285 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
John Stuart Mill pisze:
ale to jest forum dla narkomanów, dlatego tego typu uwagi tutaj niezbyt pasują :)
Ostatnio zmieniony 29 maja 2009 przez ksionc, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1213 / 18 / 0
Mixowałem fluoksetyne z moklobemidem i miałem dziwną pizde.
Uwaga! Użytkownik xxxzzzxxx jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5299 / 104 / 0
ksionc pisze:
John Stuart Mill pisze:
ale to jest forum dla narkomanów, dlatego tego typu uwagi tutaj niezbyt pasują ]

Ale mogą uratować przed przypałem, szpitalem, mogą uratować życie.
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 1530 / 9 / 0
xxxzzzxxx pisze:
Mixowałem fluoksetyne z moklobemidem i miałem dziwną pizde.
To znaczy co po tym? Było cos fajnego? Ogólnie to na recce było napisane, że taki mix moze prowadzić do zespołu serotoninowego, a to chyab fajen nie jest ;)
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 69 / 1 / 0

Ale mogą uratować przed przypałem, szpitalem, mogą uratować życie.
Watpie w to , czy ktoś kto robi miksy moklo z inyymi antydepresantami, nie liczy z mozliwoscia zespolu serotoninowego.Kazdy z nas tutaj doskonale o tym wie czym groza takie miksy, no ale moze znajdzie sie ewenement koremu przyada ie taka rada.Pzatym SNRI+ SSRi albo TLPD+ssri tez nie sie ze soba ryzko zS.
Uwaga! Użytkownik zlysmok nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1285 / 31 / 0
Ja od piątko robię przerwe w SSRI i wypróbuje jeszcze ten lek. Niby trzeba robić 2 tygodnie przerwy ale ja mysię że już po tygodniu będę mógł bez obaw zażywać ten medykament. Mam nadzieje ze lekarz nie będzie miał oporów w wypisaniu mi go. Powiem mu wprost że próbowałem już kilku ssri i snri i nic mi nie pomagały.

Fajnie ze ten lek wzmacnia opioidy, bo po ssri to jakoś słabo na mnie działały a po paroksetynie to już była tragedia. Nawet heroina iv nie dawała rady przebić przez paro. Niedawno przyjąłem iv 20mg buprenorfiny i też się nie przebiła przez paroksetynę, a ja bez opioidów nie potrafię żyć dlatego moklobemid może być dobrym rozwiązaniem.
Ostatnio zmieniony 31 maja 2009 przez ksionc, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1285 / 31 / 0
Jutro pierwsza tabletka moklobemidu :)
  • 69 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: zlysmok »
ksionc! co sie nie odzywasz? jak tam na moklobemidziie?ja teraz lacze moklo z milnacipramem, moklo + paroksetryna przestalo dawac jakiekolwiek efekty.Moklobemidu 3*3 czyliczyli 1350, milancipram w normalnej dawce 100mg/d 50 rano +50 wieczorem.wlaczylem piracetam 6oo mg 3+2 po 1200.jakos lapie kontakt z rzeczywistoscia ten piracetam od tzrech dni dopiero ale juz czuje efekt.Biore tey 2mg rispoleptu na noc i snz mam pszchodeliczne, nie wiem czy nie odstawic czy mnie nie hamuje przypadkiem.Minusy takiej kuracji to straszne pocenie sie, lekkie otepienie (mam nadzieje ze minie po pitracetamie) ale za to brak paralizujacych lękow.
Uwaga! Użytkownik zlysmok nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1241 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: ooo »
@ksionic tez jestem ciekawy jak ten lek sie u Ciebie spisuje

mnie bez wspomagania zwykla koda juz pieknie robi w dawce 60mg
zastanawialem sie na ile podbija
Uwaga! Użytkownik ooo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Mężczyźni z Teksasu skazani na więzienie. Podszyli się pod DEA, żeby ukraść narkotyki

Kary po kilka lat więzienia otrzymali mężczyźni z Teksasu, którzy podszywali się pod agentów DEA, próbując ukraść marihuanę z domu w południowym Oregonie. Celem było kilkaset funtów narkotyku. Kradzież została udaremniona przez interweniujących na miejscu policjantów.

Nasi sąsiedzi legalizują marihuanę. Do 100 gramów na własny użytek

Czechy przygotowują się do ważnych zmian w swoich przepisach dotyczących marihuany. Od 1 stycznia 2026 roku będzie tam legalne posiadanie do 100 gramów marihuany oraz uprawa do trzech roślin konopi na własny użytek. Dzięki temu, Czechy staną się drugim krajem w Unii Europejskiej, który zdecydował się na takie rozwiązania.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.