Musisz rozważyć jeszcze scenariusz, w którym policja odczeka i przychodzi _po_ kurierze, w momencie kiedy się odurzasz zawartością.
http://www.youtube.com/watch?v=UZx1QNuUetE
Mnichu11 pisze: jeżeli w paczce policja znajdzie narkotyki lub inne substancje nielegalne to bardzo wątpie zeby puścili paczke dalej do adresata
Mnichu11 pisze: co innego nasiona MJ których obrót w pl jest legalny (brak podstawy prawnej).
masterwgnojeniu pisze: to trza trzymac dragi w klopie kaj kostki domestosa
to jak wjazd to wiadomo ze srasz ze strachu i spuszasz dragi i jesteś czysty
Obrót legalny, ale na sprowadzenie z zagranicy trzeba mieć zezwolenie. Nikt w PL nie ma takiego zezwolenia, bo nikt o nie nie wystąpił.
Jestem klietem a w gestii sklepu jest załatwić sobe wszystkie zezwolenia na sprzedaż.
http://www.youtube.com/watch?v=UZx1QNuUetE
Kazik pisze:Dlaczego wątpisz? Wyobraź sobie, że jesteś sierżantem Kowalskim, a celnik Wiśniewski dał ci cynk, że w paczce do Iksińskiego jest 20g suszu konopi z Holandii. Masz do wyboru - zatrzymać susz i próbować udowodnić Iksińskiemu, że wiedział co to, czego on łatwo wyprze się ("ktoś mi podłożył świnię") albo puścić to do Iksińskiego i czekać w nieoznakowanym Polonezie pod domem. Wchodzisz po parunastu godzinach, a palący z wiadra Iksiński nie ma jak się wyprzeć i masz kolejny wpis na liście sukcesów.Mnichu11 pisze: jeżeli w paczce policja znajdzie narkotyki lub inne substancje nielegalne to bardzo wątpie zeby puścili paczke dalej do adresata
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
Mnichu11 pisze:ja kupuje w PL ... paczka przychodzi z PL więc huj mnie obchodzi czy sklep ma zazwolenia czy nie ... ja nie musze takich informacji wiedziec o sklepie.Obrót legalny, ale na sprowadzenie z zagranicy trzeba mieć zezwolenie. Nikt w PL nie ma takiego zezwolenia, bo nikt o nie nie wystąpił.
Jestem klietem a w gestii sklepu jest załatwić sobe wszystkie zezwolenia na sprzedaż.
WildMonkey pisze: Takich akcji się nie robi, narkotyki zatrzymuje na miejscu a do adresata wysyła list o zatrzymaniu przesyłki.
WildMonkey pisze:To wyobraź sobie, ze te narkotyki trafiły do nastolatka który się nimi odurzył i wyskoczył z okna. Takich akcji się nie robi, narkotyki zatrzymuje na miejscu a do adresata wysyła list o zatrzymaniu przesyłki. Jeśli nie płacicie kartą to praktycznie nie ma możliwości udowodnienia adresatowi jego zamierzeń.Kazik pisze:Dlaczego wątpisz? Wyobraź sobie, że jesteś sierżantem Kowalskim, a celnik Wiśniewski dał ci cynk, że w paczce do Iksińskiego jest 20g suszu konopi z Holandii. Masz do wyboru - zatrzymać susz i próbować udowodnić Iksińskiemu, że wiedział co to, czego on łatwo wyprze się ("ktoś mi podłożył świnię") albo puścić to do Iksińskiego i czekać w nieoznakowanym Polonezie pod domem. Wchodzisz po parunastu godzinach, a palący z wiadra Iksiński nie ma jak się wyprzeć i masz kolejny wpis na liście sukcesów.Mnichu11 pisze: jeżeli w paczce policja znajdzie narkotyki lub inne substancje nielegalne to bardzo wątpie zeby puścili paczke dalej do adresata
jest to według mnie kwestia podstawowych procedur niż ich troski o obywatela.
Szkoda, że nie ma podręczników instruktażowych dla policjantów/celników itd. Jakbyśmy znali ich procedury to pozamiatane...
Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. Marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.