Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
jacok pisze: Przenoszę tu pytanie z innego tematu, gdyż tam spotkało się z zerowym odzewem, a ten temat chyba pasuje.
Ja mam pytanie do tej części osób co biorą/brały. W jaki sposób wyszło że grzejecie? Chodzi mi o rodziców, znajomych. Zauważyli ślady/przyłapali was z pompką w łapie/inne ?
Wyglądało to tak, że wstawałem rano, szedłem kupić brauna, potem do pracy na 8-10h, paliłem brauna w pracy jeszcze no i potem do domu spać. I tak poleciały 2 albo 3 miesiące.
Nikt nic nie wiedział. Mimo, że zawsze miałem rolkę folii alu w plecaku :) Do dziś nikt nic nie wie. Odtrułem się po cichu na metadonie i klonach i nie biorę w ciągu od kilku miechów.
i moi znajomi jak ktos pizga hel albo pizga pop okablowaniu to przekreslony
wiec sie niewyswietlam
taka wiedze to nie wiedza dla mas
lepiej nie wyswietlac sie kto mniej wie ten lepiej spi
....kto mniej wie ten lepiej spi
niewiedza moze byc twoja szansa na spokojna smierc ...
a za duzo wiedzy i mozesz wyladowac w miedzy...
nie widzales,nie slyszales ,nie bylo ,nic nie wiem i tyle...
Beginer pisze:Część z was na pewno próbowała już morfiny lub heroiny.
I mam pytanie czy po tym doświadczeniu inne drugi stały się jakieś takie bardziej "hujowe", nie dają wam już tyle satysfakcji i przyjemności co kiedyś ??
Trudno powiedzieć, bo zaczynałam właśnie od opiatów więc inne substancje jakich próbowałam były później, ale muszę przyznać, że opiaty nadal są na pierwszym miejscu i wszystko inne już nie jest (i nigdy nie było) właśnie "tym czymś" co dają opiaty, tak więc sądzę, że kontakt z opio zmienia pogląd na inne substancje - przynajmniej w moim przypadku. Mam świadomość, że nic innego nie da mi tego co daje mi morfina/heroina, można powiedzieć że przypisałam do siebie konkretną grupę substancji, która daje mi ukojenie - cała reszta to jedynie rozrywka lub po prostu kaprys.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA
Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu
Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.