Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
Kuba Powiatowy pisze: Salvinorin A, bodajże jako jedyna substancja halucynogenna oddziaływuje na receptory serotoninowe.
Nie wiem jak to jest z tą serotoniną, Franiel nie przepada za szałwią z powodu wkurwienia jakie przychodzi po tripie. Też tak macie? Lekki bol glowy, plus wielka ochota na wsadzenie czegoś do ryja, w sensie do jedzenia, inaczej jednak niz po mariannie. Generalnie to tylko z marianną jest fajnie, trip na alko jest przyjemny ale potem są rozne dzikie sensacje...
bungo pisze:
To chyba ironia o ile dobrze zrozumiałem ... ?
nicze pisze:Czy możesz podać zródła na których się opierałeś wypowiadając tak zdecydowany sąd?pilleater pisze: Po amścierwaminie salvia przynajmniej mnie kopac nie chciała jak należy. Tu musi być coś co serotoninę wyzwala, a to dlatego, że wpadający z hukiem salvinorin obniża jej poziom. Tu w tym dziale jak dobrze łopaty i kilofa użyjesz znajdziesz krótki bo krótki wątek o tym, jak salvinorin bezlitośnie obniża poziom serotoniny, co powoduje mega jeb ;)
Sam po sobie zauważyłem, że po miksie z mdma gdy już salvia puści na dobre, pixy działają do końca fazy jakoś tak inaczej. Ostatnia próba w tamtym roku więc dużo Ci nie powiem. Stestuj jesli SD lubisz, warto.
W artykule tym pisza, ze co prawda agonisci receptora k-opioidowego obnizaja ilosc zewnatrzkomorkowej serotoniny, jednak jednoczesnie obnizaja ilosc zewnatrzkomorkowej dopaminy.
Co wazne - autorzy, jako agonisty k-opioidowego uzyli zwiazku U-50488, ktorego struktura chemiczna dosc znacznie rozni sie od struktury salvinorinu A, wiec tym samym ciezko wyrokowac czy salvinorin obniza lub podwyzsza poziom serotoniny.
http://www.erowid.org/experiences/exp.php?ID=18445
Mając na myśli, że SD obniża poziom serotoniny nie chodziło mi o obniżenie do przysłowiowego zera. Tylko sam mózg wie jak to jest. Oczywiście mogę się mylić, wcale salvinorin nie musi obniżać poziomu serotoniny, jednak póki co jestem zdania, że robi to na pewno. Ale nawet gdyby, to co to za różnica :) ? Działa mocniej i to się liczy, wszędzie ta ekonomia
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.