Dział poświęcony dyskusji na temat testów służących wykazaniu, że osoba spożywała narkotyki, oraz służących zidentyfikowaniu substancji w materiale.
ODPOWIEDZ
  • 1736 / 18 / 0
P.S. Odnosze wrażenie Mr.LaTacha, że za dużo czerpiesz z wiki/neta, za daleko idące wnioski z podstawowej wiedzy, jak na biologie, ale to tylko moje zdanie.
Być może. Jednak te wnioski poddaje do dyskusji i wspominam na jakiej podstawie wysuwam taką możliwość. Jednocześnie czekam na posty tego typu jak Twój, który podda w wątpliwość niektóre powiedziane przeze mnie rzeczy.
bardzo dokładną analizą krwi, kiedy jedząc/pijąc cokolwiek ( i chodzi głównie o pokarm stały ) zmienia się skład krwi, proporcje itd, a badaniem krwi na obecność danej substancji ( thc/alkohol/itp ), gdzie de facto skład zozpuszczalnika substancji nie ma wpływu na wykrycie obecności - no jest różnica!
Ale w przypadku badania krwi gdy prowadzimy auto mniejsze stężenie "THC" we krwi może diametralnie wpłynąć na nasze szanse w walce o prawo jazdy.
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 907 / 8 / 0
jeżeli ktoś jechał autem i mają przypszuszczenia, ze ktoś ćpał i bieże na badanie ktri to chyba nawed najmnieją ilość we krwi znajdą...
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. Marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 148 / 14 / 0
Dobra, przegadaliscie 5 stron o maryscie, a ja sie nie dowiedzialem dalej jak wyglada sprawa z bialkiem i mdxx - ile godzin od zazycia taki narko test jest w stanie mi to wykryc ? Czy wieksze szanse bede mial godzac sie na badanie krwi? Oczywiscie godziny zaczynamy odliczac od momentu kiedy nie zaobserwujemy juz u siebie objawow psychicznych ani fizycznych, czyli np po 10h czysto teoretycznie od zajebania.. wydaje mi sie, ze granice bledu trzeba przyjmowac o wiele wieksza niz przy ziole, w koncu to chemia.
  • 645 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: dobson »
ale oni okreslaja czy byl pod wplywem w trakcie jazdy, czy po prostu palil kiedys tam wczesniej
"Nie należy mylić prawdy z opinią większości"
                                Jean Cocteau
  • 148 / 14 / 0
dobson temat brzmi czulosc, ja pytam wiec o czulosc...proste :)

Podjalem wlasne kroki w tej sprawie i tak:

narkotesty sprzedawane drogowce trzymaja od 10 do 72h na w zasadzie kazdy wykrywany narkotyk, wiem to bo pisalem w tej sprawie do producenta.

Druga sprawa, znalazlem ciekawe sprawy na forum prawniczym i tutaj juz ludzie podaja zupelnie co innego:

http://www.forum.prawnikow.pl/31033,30. ... 279a357d59

POzdarwiam.
  • 148 / 14 / 0
/
Ostatnio zmieniony 09 marca 2009 przez krzystop_koloppfszcyc, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 352 / 100 / 0
Nieprzeczytany post autor: TenTyp »
drogi krzysztofie. otóż niekoniecznie. Marihuana utrzymuje sie na poziomie wykrywalnym do 6 miesięcy (odkłada się w tłuszczach) dla testów aptekowych (aptecznych?). Amfetamina natomiast wydala się całkowicie do 72h. MDXX to huj wie co bo XX moze być różnie. MDMA z tego co pamietam ok tygodnia, jak większość chemii. Sprawdz na erowidzie. '

Dane dla testów aptecznych ale nawiazalem do "niz przy ziole, w koncu to chemia."
Zwierzęta i ludzie może nie są podobni
Ale w jednej sprawie są na pewno zgodni
Że trzeba mieć miejsce w którym można się rozjebać
Ostro zabalować a później wszystko sprzedać
  • 148 / 14 / 0
Celowo pisalem mdxx, bo kupujac krazki jesz jak to jak to powiedziales "chuj wie co" np. zwiazek zblizony dzialaniem do extasy.
TenTyp pisze:
Amfetamina natomiast wydala się całkowicie do 72h.
Mozesz przytoczyc zrodlo tych danych, bylbym Ci wdzieczny?
Ostatnio zmieniony 09 marca 2009 przez krzystop_koloppfszcyc, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 77 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: sterben »
krzystop_koloppfszcyc pisze:
TenTyp pisze:
Amfetamina natomiast wydala się całkowicie do 72h.
Mozesz przytoczyc zrodlo tych danych, bylbym Ci wdzieczny?
Ulotka multitestu z apteki ;]
Na stronie glownej hypcia jest tez fajny artykul o fecie tam pisze to samo, poszukaj ;]
Z wiekiem dotykamy smakow, ktorych nie zabijesz mlekiem...
  • 3523 / 55 / 0
Uważam, że nie powinno być jakiejś stałej, górnolotnie narzuconej przepisami granicy ilościowej danej substancji która wyznacza stan pod wpływem lub nie. Jak w przypadku alko którego 0,1 promila we krwi można mieć. Za to drogówka wyposażona w testy na refleks oraz poddać kierowcę prostej próbie sprawnosciowej. Myślę, że pod wpływem wielu narkotyków potrafię prowadzić lepiej od dziadków, większości kobiet( %-D ) oraz ciamajd . Skoro oni mogą to dlaczego nie ja %-D Oczywiście nie polecam hehee
Ostatnio zmieniony 18 marca 2009 przez WildMonkey, łącznie zmieniany 1 raz.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
ODPOWIEDZ
Newsy
Już 1 drink dziennie zwiększa ryzyko zgonu. Alkohol nie przynosi żadnych korzyści

W Journal of Studies on Alcohol and Drugs ukazało się jedno z najbardziej kompleksowych badań dotyczących wpływu alkoholu na zdrowie populacji amerykańskiej. Zostało przeprowadzone przez ponad trzydziestu badaczy z wiodących instytucji naukowych, w tym z Columbia University, University of California, Mayo Clinic, University College London czy Harvard Medical School. Dostarcza ono precyzyjnych szacunków ryzyka zgonu powodowanego przez spożycie alkoholu z uwzględnieniem płci, wieku i poziomu konsumpcji.

Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.