Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 784 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: koala »
Kuba Powiatowy pisze:
W ten weekend zacząłem biegać pierwszy raz po zimie. Tylko, że zamiast biegać po mieście, wybrałem sosnowy las pod miastem. Nawet się zdziwiłem, że mam tak dobrą kondycję po okresie większego zastoju. Obyło się bez zadyszki i zakwasów.
To podkręć tempo. Zakwasy świadczą o uczciwym wysiłku. A następnie motywują do dalszego, ponieważ najlepszym na nie lekarstwem jest ruch.
Uwaga! Użytkownik koala nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 179 / 1 / 0
ja zacząłem biegać pod koniec stycznia motywując się tym ze jak bede biegać na krótsze dystanse pozwoli mi to na bieganie codzienne
ale po tygodniu i 5ciu biegach (czyli nie było codzinnie ale dopuszczalnie) jakoś mi sie przerwa zrobiła, potem sie rozchorowałem dodatkowo paliłem mieszanki i wyszło ponad miesiąc przerwy... i tak to jest z motywacją
zastanawiam sie czy to zwykłe lenistwo czy syndrom amotywacyjny... (jeden ch!)
ale bede biegac dalej i zobaczymy...

kiedyś tez biegałem i tez mi sie takie przerwy zdarzały ale biegałem na około 10km a to już mogło za bardzo męczyć, bywały miesiące w których biegłem po 100km w sumie, ale tez takie w których w ogóle...

jakie macie sposoby by utrzymac dyscyplinę i biegac regularnie?
Uwaga! Użytkownik masterwgnojeniu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 67 / / 0
biegać z kimś.
Uwaga! Użytkownik szkodnik forumowy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 77 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: sterben »
Kurwa...no nie moge was pojac.
Kiedy wy biegacie? Po tym jak sie nacpacie, przed czy zamiast?

Co roku mam zamiar biegac z kumpela, ale albo jestem naszurana i wtedy to bieganie nie ma sensu (wysilek na fecie mi nie sluzy) albo mam zwale i wtedy to nawet z lozka nie wstaje, a dni kiedy to nie cpam ani nie mam zgiecia w tygodniu to moze z jeden bym znalazla.

Wiec kiedy sie pytam, kiedy?
Z wiekiem dotykamy smakow, ktorych nie zabijesz mlekiem...
  • 2129 / 29 / 0
@sterben, nie każdy na tym forum to hardcorowy ćpun. Ja np. mam w ciągu roku okresy kilku miesięczne kiedy nie ćpam w ogóle,a jeżeli już ćpam to robię to w weekendy. Teraz np. mijają dwa tygodnie mojego postu, przez ten czas nawet piwa nie wypiłem, myślę, że poczekam z tematem do wielkanocy kiedy będzie parę dni wolnego. Nie mogę sobie pozwolić na ćpanie w ciągu tygodnia, praca mi na to nie pozwala - muszę być na jak najwyższych obrotach. A kiedy znajduję czas na bieganie ? Najczęściej w weekend, ale zdaży się i w tygodniu, wieczorem. Chociaż i tak ruszam się teraz za mało. Kiedyś trenowałem ostro z kolegą który starał się o przyjęcie do straży pożarnej, faktycznie bieganie z kimś jest mniej męczące, może dlatego, że nie skupia się tak bardzo uwagi na samym biegu.
@koala, nie chciałem się forsować za bardzo po okresie zastoju, ale myślę, że podkręcę tempo w następny weekend.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 179 / 1 / 0
ja chyba dzis pójde na biegi
juz jestem upalony a jeszcze chce isc z lufką zeby dobic przed biegiem
no moze to bedzie marszobieg ale bedzie fajie i smieszno bo wezme walkmana
jesli ktoś uwaza ze nie nalezy laczyc biegów i sence to niech da znac szybko (moze ktos mi zycie uratuje?)
Uwaga! Użytkownik masterwgnojeniu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 135 / / 0
Ja już zaczęłam, biegam z sąsiadem :D Ale dzis tak się zbiłam, że zrobiłam sobie wolne od sportu :D
  • 2129 / 29 / 0
@masterwgnojeniu, jeżeli już chcesz łączyć bieganie z jaraniem to zmień kolejność. Najpierw pobiegaj potem sobie zapal, nie pożałujesz ;-)
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 179 / 1 / 0
juz próbowałem...
ale ja polecam odwrotną kolejnosc!
co prawda przez połowe trasy 5km szedłem
bo nie chciałem paść
i potraktowałem ten experiment max lajtowo
jutro to powtórze i nie bede sie tak opierdalał

było gangstersko :D

park jest przepiękny jak sie biega upalonym
tylko ostrożnie z sercem :D
Czesław CZAD!!!
Ostatnio zmieniony 11 marca 2009 przez masterwgnojeniu, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 204 / 1 / 0
Kuba Powiatowy pisze:
@masterwgnojeniu, jeżeli już chcesz łączyć bieganie z jaraniem to zmień kolejność. Najpierw pobiegaj potem sobie zapal, nie pożałujesz ;-)
właśnie nie- "cierpię" na interesującą przypadłość. Otóż gdy zapalę marichane jestem pobudzony. Mniejsza o słowotok i gonitwę myśli. Ja zwyczajnie wtedy robię tysiąc rzeczy na raz. Bieganie lub jazda na rowerze jest bardzo przyjemna.
Trust no1

Jeśli napisałem post dłuższy niż 2 zdania to znaczy że byłem najebany i nie traktuj go poważnie.
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Wed, 18 Jun 2025 21:55:01 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750283652'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.

Jak służby rozbiły kokainowy szlak z Kostaryki do Europy?

Międzynarodowa operacja o kryptonimie „Purga-Calipso Guanacaste”, koordynowana w Europie przez Europol i prowadzona równolegle przez kostarykańską Policía de Control de Drogas, hiszpańską Guardia Civil oraz portugalską Polícia Judiciária, zlikwidowała szlak przerzutowy, którym od 2019 roku trafiały do Europy setki kilogramów kokainy ukrytej w mrożonym proszku juki i kontenerach z owocami.

Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.