Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1406 / 143 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
ja uważam, ze to tak jak z jodowana solą powinno być :-p
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 729 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: no1 »
dobra opcja moze wykopimy kopalie w wieliczce i bedziemy suplementowac sol najlepiej fentanylem ??
Uwaga! Użytkownik no1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 351 / 8 / 0
Soliłeś? nie prowadź. Prowadzisz? nie sól. :)
  • 729 / 19 / 0
opiaty w formie soli sa ok
Uwaga! Użytkownik no1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1406 / 143 / 0
jestem za, jestem za, jestem za :-D
narkotyki są niezdrowe
  • 809 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: eis »
no1 pisze:
dobra opcja moze wykopimy kopalie w wieliczce i bedziemy suplementowac sol najlepiej fentanylem ??
TAK !
na nic nie narzekam,
mam w kieszeni klonazepam.
  • 1406 / 143 / 0
no właśnie suplementacja tą substancją najbardziej by mi odpowiadała. trzeba kasiorę kołować i udziały w kopalni kupować jak najrychlej :-D
narkotyki są niezdrowe
  • 729 / 19 / 0
to moze zaczniemy produkowac sol suplemetowana ta do dodawania wolne sole !!
a do kopalni to sie dokopiemy
  • 1154 / 36 / 0
Co do tej majki, to mialem 6 amp. 20 mg i walnalem to na 3 razy (ponad 2 tygodnie bylem w ciagu na tramalu i benzo, 3 razy majka w tym czasie i 4 razy metkat i.v.). Podalem najpierw 40mg majki i.m. (i.v. nie chcialem, bo nie mam stalego dostepu, a nie chcialbym zaczac latac za brownem), weszlo zajebiscie po kilkunastu minutach, potem poszly 2 strzaly i.v. z metkata (z 26 tabl. sudafedu) i 2mg klona. Bylo bosko, czuje jednak ze gdybym walnal i.v. majke razem z metkatem to wjebalbym sie bankowo. Lacznie 3 razy taki mix zrobilem z przerwami 2-3 dniowymi (po 40 mg i.m.), za kazdym razem z metkatem i.v. (minimum 2 strzaly z 2 pak sudafedu) i z mala dawka klona na koniec. Bylo cudownie, ale ciesze sie ze nie podalem majki i.v. razem z metkatem i.v. w jednej pompce, bo czuje ze byloby po mnie. Wczesniej bralem majke, ale tylko doustnie i domiesniowo, jak juz wczesniej pisalem. Dozylnie (przynajmniej poki co) nie mam zamiaru brac. Dzieki za porady chlopy! I dziewczyny tez, jesli jakies sie tu wypowiadaly :cool: .
Ostatnio zmieniony 06 marca 2009 przez Gargamel, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 729 / 19 / 0
dobry mix 3ba bylo sprawdzic jak by koplo w jednej pompie do odwaznych swiat nalezy
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.