Ostatnio powineli mnie i ziomkow. Zarzut dostalem za dillke, posiadania wlasnego brak, ale jeden z typow sie rozprul. Dwoch siedzi sanki 3mc, ja wyszedlem za poreczeniem. Teraz mam zastosowany dozor 2 razy w tygodniu, i w zwiazku z tym moje pyt:
-Czy podczas wizyt na komendzie moga robic mi testy, jesli tak to do ilu dni wykrywaja?:)
-Jesli testy robia, i cos wyniknie to jakie moga byc tego konsekwencje?
z gory dzieki za odpowiedz:)
edyta: a i jeszcze jedno? czy pojdzie jakie pismo na uczelnie? Bo nie usmiecha mi sie dostac wilczy bilet ;/
A czy to nie jest tak, ze aby przyjebac sanki jest potrzebnych 2 swiadkow? (przez ten czas znajduja trzeciego, wtedy oskarzenie, sprawa, i ogolnie pucha?) Bo tak slyszalam.
http://www.youtube.com/watch?v=UZx1QNuUetE
Mnichu11 pisze: nie bedą ci robić testów chyba że tak sąd zdecyduje. Tak jak napisałeś robą w Stanach ... wrzucą Cie na program, testy raz w tygodniu ...
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
Wszystko przez opieszałość sodów, pamiętam że to było w dzień wprowadzenia sądów 24h i myślałem że odrazu na wagę i obejdzie się bez poręczeń/sanek itp.
Dozór przychodzisz na komendę wpisujesz się do zeszyty nawet policjant nie sprawdza za co byłeś karany po prostu daje zeszyt i podpisujesz, Oczywiście jak zauważysz że policjant nie zwraca uwagi co tam wypisujesz ( tak było w moim przypadku ) nieraz podpisywałem sie za kilka dni, niby to tylko 2 x ja miałem 3x w tygodniu to i tak po pewnym czasie robi się uciążliwe zwłaszcza że mój posterunek był w remoncie i musiałem jeździć na 2 koniec miasta, tam gdzie przerzucili na czas remontu ludzi z mego posterunku hehe.
Mnichu11 pisze: nie znam takiego przypadku (w Polsce) ...
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
sterben pisze:
A czy to nie jest tak, ze aby przyjebac sanki jest potrzebnych 2 swiadkow? (przez ten czas znajduja trzeciego, wtedy oskarzenie, sprawa, i ogolnie pucha?) Bo tak slyszalam.
btw prorok wraz ze zmianą komisariatu sprawujacego dozor zmienil mi odwiedziny na raz w tygodniu :D a pies na komisariacie zapodal mi czwartki na 18.30 ;/ bez kitu, nie sadzilem ze tak podupieni sa ze zapisują jak w kolejke do lekarza :D
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.